torsdag 23 maj 2019

Torsdagen den 20 Maj

Dagbok: 
Avg S-öra kl 06,15. Ank Sthlm kl 11,40.
Gångtid 5 tim 25 m. Rundgång 15 m.

Kommentar:
Första inturen med gods för säsongen. Vi kan anta att här är det också en hel del returvaror som skall in till staden. Det har ju varit en godstur ons ut/tors in hela vintern/våren fast med W-båt "Saxaren" men nu tar Blidösund över trafiken från Blidösundet. Vi vet ju också erfarenhetsmässigt att just under maj/juni är det en avsevärd godstransport ut från Stockholm till skärgården. Så däcksgänget har nog mycket att hantera.

Vädret:
Svag vind, Molningt, Uppehåll, Varmare (ca 15)

Dagens händelser:
- Den riktigt stora saken är att Sverige har slagit Holland med 6-1 i fotbollslandskampen på Råsunda.

Donkeyman kan inte upphöra att imponeras av den tidens pressfotografer. Här hade man inte några motordrivna kameror så man kunde gå in i mörkrummet med hundratals bilder att välja mellan. Digitalkamerans finesser var över huvud taget inte påtänkta än. Bevakade man en fotbollsmatch som denna så måste man kunna ställa in en kamera manuellt och "trycka av" i rätt ögonblick. Ni måste medge att fotografen har "knipsat" ett par bra och fartfyllda rutor.




- Så rapporteras att sjuksköterskan Genivieve de Gallard är i livet och vårdar de sårade i Dien Bien Phu. Man har börjat transportera ut de hårdast sårade men det är många kvar. Vietminh har erbjudit henne att evakuera till Hanoi men hon har vägrat. Hon väljer att arbeta vidare och skall resa ut tillsammans med de sista som evakueras.


Det är många annonser om flyglinjer år 1954. Vi som sitter med facit i hand vet ju att det tog inte så många år innan flyget hade konkurrerat ut sjöfarten på långväga resor.



Donkeyman har ju visat en del av den tidens sprit- och tobaksreklam. Men det dracks ju vanlig läsk också. Speciellt Amerikansk sådan.


Så måste Donkeyman visa den tidens reklam för damunderkläder. Som också visar vad den tidens damer "hade under".


Inga kommentarer: