söndag 26 maj 2019

Söndagen den 23 Maj

Dagbok:
Avg S-öra 16,45. Ank Sthlm 21,45
Gångtid 5 tim. Rundgång 15 m.

Kommentar:

Väder:
Svag vind, mest uppehåll, dimma eller dimmoln, varmare

Dagens händelser:
- I dag rapporteras att Systembolaget kommer att friställa 700 anställda när motboken avskaffas. Detta därför att procedurerna i butikerna kommer att gå så mycket snabbare. Systemköerna väntas också minska rejält. De friställda kommer att kunna erbjudas andra statliga arbeten.

- SAS - planet "Leif Viking" kommer att släppa ned en SAS-flagga när man passerar Nordpolen på väg till Alaska nästa vecka.


Här har vi reklam för en av många Svenska produkter i sjöfartens tjänst "in the good old days".






Det säger sig självt att en kombinationspanna där man kunde elda det mesta var idealiskt. Donkeyman hade själv en liknande en gång i tiden.






Söndagarna var det mängder med reseannonser och annonser för sommarsemester. Här annonserar man för "Stella Polaris". Detta var ett fartyg som närmast var en ikon i Svensk sjöfarts historia. Donkeyman minns mycket väl när vi mötte den sommaren 1968 i närheten av Grinda. Han jobbade ombord i ss "Waxholm" och det var stor uppståndelse minst sagt. Donkeyman var rorgängare den gången och kunde inte lämna ratten men resten av besättningen larmades ut till att jubla och vinka med handdukar tillsammans med passagerarna och självfallet blåstes det hälsning i ångvisslan. Absolut alla visste vad detta var för något fartyg.





Och här har vi en annan tidsbild. Köerna på lördag eftermiddag ut från staden och tillbaka på Söndag kväll var gigantiska  den gången. Donkeyman minns mycket väl de enorma köerna på Roslagsvägen när vi körde ut till/från bekanta i Roslagen. Ett par timmars körtid Åkersberga- Stockholm var inte ovanligt. Men ännu värre var Södertäljevägen med stillastående köer från Pershagen söder om Södertälje och hela vägen in till Stockholm. Detta var innan dagens "motorvägsinfarter" från var byggda. Men också innan Essingeleden så köerna för att passera Västerbron och broarna över Norrström var gigantiska (även vardagar i rusningstid).



Inga kommentarer: