lördag 25 maj 2019

Lördagen den 22 Maj

Dagbok:
Avg Sthlm kl 13,45 Ank S-öra kl 19,00
Gångtid 5 tim 15 m. Rundgång 15 m

Kommentar:
Nu har trafiken kommit i gång på allvar.

Vädret:
Måttlig vind, Molnigt, Regn, Möjligen Åska, Oförändrad temperatur

Dagens händelser:
- SJ och Kriminalpolisen har gemensamt genomfört 3 provkörningar med ett identiskt godståg som det som var inblandat i den stora olyckan i Tumba. Den första körningen gjordes helt enligt instrukserna. Bromsningen började där föraren observerar att försignalen visar att infartssignalen står i stopp. Tåget stannade också på rätt plats. Den andra körningen förutsatte att föraren inte observerat försignalen utan bromsade när han observerade huvudsignalen. Då gick tåget 347 meter förbi infartssignalen men hade ändå stoppat 547 meter innan olycksplatsen. Den tredje körningen kördes tåget med 20 km/tim överhastighet och bromsningen började 100 meter senare än vid andra körningen. Trots detta stod tåget still 100 meter före olycksplatsen.

Den preliminära konklusionen är att tåget måste ha kört för fort men nu skall man sammanfatta de olika undersökningarna och komma med en slutrapport.

- Riksdagen har med överväldigande majoritet beslutat i enlighet med nykterhetsutskottets förslag och avskaffar motboken samt reformerar utskänkningsreglerna.


Skall ni ut och resa - glöm inte att polletera resgodset i tid



Tidningen SE var den tidens stora bild- och reportagetidning. Som också var arbetsplats för flera av sin tids bästa skribenter och fotografer. Självfallet tar man tag i motbokens avskaffande.







Inga kommentarer: