torsdag 1 augusti 2019

Torsdagen den 29 juli

Dagbok:
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,30
Gångtid 5 tim 20 m. Rundgång 15 min.

Packat om en ventil. Lagat ett lås.

Kommentar:

Vädret:
Växlande molnighet, regnskurar, oförändrad temperatur

Dagens händelser:
- År 1954 var 2-dagars landskamper i fri-idrott mycket populära evenemang. I går kväll var det 15.000 åskådare på Stadion för att se andra dagen av landskampen Sverige- Ungern. Trots en mycket stark dag för Sverige vann Ungern med 110-102.

I dag år 2019 är det bara den klassiska "Finnkampen" som har överlevt. I övrigt är detta ett format för tävling som har försvunnit.

- En dam som skulle backa ut från sin parkeringsplats på Skeppsbron råkade backa över kajkanten så bil och dam hamnade ute i Strömmen. Dagens hjälte blev en 68-årig pensionär som satt och solade sig på en bänk men som inte tvekade att kasta sig ut i vattnet och lyckades bärga damen.

- När radions kvällsandakt i radion skulle börja blev det plötsligt ledningsfel från Jönköping varifrån utsändningen skulle hållas. En radioman - Åke Engerstedt - hoppade in helt oförberedd och improviserade en andakt med både diktläsning och psalmsång. Efteråt ringde ett stort antal lyssnare in till Radiotjänst och tackade för en osedvanligt god andakt.


Här ser vi gårdagens hjälte som bärgade en dam från sin bil när de hade hamnat ute i Strömmen.



Festligt möte i Bjästa när "Östman" och "Västman" har butik i var sin ände av samma byggnad.



En av dagens stora debatter är ju brist på sovvagnsförbindelser till kontinenten. År 1954 fanns ju sådant. En av dessa annonseras nedan.


I går annonserade vi ju premiären på "Värmlänningarna" med Busk Margit Jonsson. I dag får föreställningen lysande recentioner. Också med bild.




Inga kommentarer: