onsdag 31 juli 2019

Onsdagen den 28 juli

Dagbok: 
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,15.
Gångtid 5 tim. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Packat om en fönsterventil. Sorterat alla skruvar och muttrar som finns i lager.

Kommentar:
Som synes har Mäster hela tiden något smått att syssla med.

Vädret:
Mulet, tidvis regn, senare uppklarnande, svalare (17)

Dagens händelser:
- Svensk sjukvårdspersonal arbetar nu i Österrike för att hjälpa de många som evakuerats undan de stora översvämningarna. Det har också gått stora sändningar med hjälputrustning dit.

- På Västkusten råder intensiv debatt om var den påtänkta fastlandsförbindelsen från Tjörn och Orust skall byggas. Kommunerna på öarna önskar en förbindelse i riktning mot Stenungsund men saken är långt ifrån avgjord.


Denna dag hade tidingen åter sida efter sida med annonser för turisthotell och pensionat. Här presenterar Donkeyman de från Stockholmstrakten som annonserade.




Självfallet måste man vara välvårdad. Då är Bris ett måste.


När man följer tidningarna från 1954 ser man att Kungen i stor utsträckning reste med tåg.


Många av dagens musikälskare har nog inte hört talas om Nancy Larsén-Todsen. Men hon var en av världens mest kända tolkare av Wagner. Bland annat hade hon många bejublade framträdanden i Bayreuth. Nu fyllde hon 70 och var rejält uppvaktad.



Minns ni "Loftleidir". Den tidens billighetsflyg. Som numera går under artistnamnet "Icelandair".



Åter premiär på ett känt stycke. Med Busk Margit Jonsson i en av huvudrollerna. Det är påfallande hur många teaterstycken, revyer och musikaler det fanns att välja på var dag i denna tid innan televisionens genombrott.




Inga kommentarer: