tisdag 30 juli 2019

Tisdagen den 27 juli

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,45.
Gångtid 5 tim 35 min. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Fyllt på batteriet. Riktat, gjort rent och satt fast en durkplåt.

Kommentar:
Vi kan nog på goda grunder tro att det är en durkplåt i panndurken som har justerats. Sitter denna inte fastskruvad kommer det lätt att rinna ned en massa aska i kölen under durken. Vilket kräver onödigt arbete när den sedan skall tas väck. Panndurkarna utsätts ju för värme när man slaggar fyrarna och sedan kyla när man släcker askan. Ligger de löst har de en tendens till att "dra sig" så att det uppstår glipor. Då måste man rikta upp plåten och montera den på nytt.

Vädret:
Först lite regn, sedan uppklarnande och uppehållsväder. oförändrad temperatur

Dagens händelser:
- Det visar sig nu i efterkant av det Svenska flottbesöket i Leningrad att det har förekommit fem Svenska besök i fyllearresten därstädes. Alla besöken rör sig om värnpliktiga. En man sticker sig ut i det att han har varit i sagda arrest två gånger. Första gången söp han sig full på en krog och andra gången hade han druckit upp en flaska vodka i hytten och sedan begett sig ut på staden.

- Alla stridshandlingar i Indokina har nu upphört. Något överraskande visar det sig att ett antal Fransmän överväger att bli kvar i Hanoi även sedan Vietminh har tagit över makten. De menar att de nog kan fortsätta med sina affärer som tidigare. De som inte vill stanna har 80 dagar på sig att avveckla sina intressen och flytta till Sydvietnam.

- Första halvårets handelssiffror visar att 40300 bilar importerades från  utlandet. Vidare har Svensk industri exporeterat över 800.000 ton pappersmassa och 381.000 ton papper. Siffror på malmexporten har ännu inte uppgivits.

Hårvatten är självfallet en nödvändighet och Palmolive gör ett extra bra sådant.




Skulle man ut och flyga så var självfallet det jättestora och moderna DC-6 ett naturligt val.



Donkeyman bevakar självfallet annonserna för gott och näringsrikt vin.


Vi har ju visat en del modebilder. Här har vi flera av höstens damhattar från Paris.


Någon vecka till så är det dags för kräftorna. Det säger sig självt att då måste ju damerna ha en ny kreation. Det går ju inte att komma med något gammalt - nya prylar vart år är ett måste. 


Inga kommentarer: