torsdag 18 juli 2019

Torsdagen den 15 juli

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,30
Gångtid 5 tim 20 m. Rundgång 15 m.
5 hl slagg

Fyllt vatten och sett över batterierna

Kommentar:

Vädret:
Molnigt, regnskurar, varmt

Dagens händelser:
Donkeyman börjar med en information. I Söndags rapporterade jag om ångaren "Öland" som hade gått på grund vid infarten till Borgholm på resa från Kalmar. Det jag inte tänkte på då men har kommit på i efterhand är att just ångaren "Öland" finns att beskåda var dag i Stockholm. Den tillhör numera Strömma och går under artistnamnet "Stockholm".

- Det blir Sovjetiskt flottbesök i Stockholm i tre dagar. Fem fartyg kommer, dels den toppmoderna kryssaren "Admiral Urjalov" men också  4 jagare. Allmänheten kommer att få tillfälle att besöka fartygen alla tre dagarna.

- Ett Ambulansplan av typen 78 Norseman har kraschat in i ett skogsparti vid Sikmarö på Blidö. Det var fyra personer ombord, de tre passagerarna uppges vara oskadda medan piloten satt fastklämd, men även  denne rapporteras vara oskadd.

- Den Franska natonaldagen firades i Hanoi genom en militärparad av sällan skådad storlek i den byen. Det var ungefär 10.000 soldater som hämtades direkt från fronten - paraderade - och återvände för att invänta den väntade stora attacken mot byen. Antagligen genomfördes detta för att stärka moralen hos civilbefolkningen där många väntar sig att Frankrike skall ge upp Hanoi.

- Nationaldagen firades även i Paris. Där upplevde man också verkningar av kriget i Indokina. Vare sig Främlingslegionen eller Fallskärmsjägarna deltog i den stora paraden. Helt enkelt för att merparten av de här förbanden inte befinner sig i Frankrike just nu.


Både damer och herrar hade för det mesta hatt på den tiden. Speciellt damernas hattar bestod av våldsamma kreationer av alla de slag. Och styrdes av modet.



Katie Rolfsen var en stor artist som drog jättepublik.


Reklam för en kommande storfilm



Inga kommentarer: