måndag 1 juli 2019

Måndagen den 28 juni


Dagbok: 
Avg N-sund kl 5. Ank Sthlm kl 9,15
Gångtid 4 tim 15 m. Rundgång 15 m.

Kolat 110 hl. Lagat en dörrstängare.

Kommentar:
Nu har man full sommarturlista. Men det är inte bara Blidösund som går tidig morgontur från Norrsund och Blidösundet. Kung Agne har också gått sen kvällstur ut till Norrsund och avgår in till Stockholm kl 06,30. Men den går ju snabbare så antagligen är bägge båtar inne ungefär samtidigt.

Donkeyman har ju tidigare anmärkt att det var vanligt att hustru och barn var ute på landet hela sommaren medan mannen jobbade kvar i staden. Om han har en sådan ställning att han kan snika sig väck från jobbet på lördagen kan han alltså resa ut på fredag kväll och in på måndag morgon. Medan "vanligt" folk nog fick resa ut på lördag eftermiddag och in på söndag kväll.

Detta är alltså Blidösunds sommarprogram sommaren 1954:
Måndagar
05,00 Norrsund- Stockholm
Tisdagar
13,10 Stockholm- Söderöra
Onsdagar
06,15 Söderöra- Stockholm
Torsdagar
13,10 Stockholm- Söderöra
Fredagar
06,15 Söderöra- Stockholm
17,30 Stockholm- Norrsund
Lördagar
07,00 Norrsund- Stockholm
13,45 Stockholm- Söderöra
Söndagar
17,15 Söderöra- Stockholm
22,xx Blindtur Stockholm- Norrsund

Vädret
Uppehåll, Huvudsakligen klart, möjligen enstaka regnskur med åska. Svalt (14)

Dagens händelser.
- I Guatemala har "befrielsesarmén gjort sådana framseteg att befälhavaren Överste Colttio Armes har proklamerat sig som tillfällig president och förklarat nuvarande regim avsatt. Så har han förklat nuvarande regim avsatt från nationalförsamlingen,, förbjudit kommunismen samt infört en ny national flagg.

- I Fotboll - VM har Ungern besegrat Brasilien efter en våldsam kamp. En kamp som inntehöll slagsmål och mycket annat som man inte förenar med en kvartsfinal i VM. I den andra semifinalen slog Tyskland Jugoslavin.

Det  var i dessa tider som man rev "halva stan".



Flygbolagen annonserade flitigt i den tidens tidningar


Byggvaruhandel. Observera att det ligger  i innerstaden. Det var ännu flera år tills sådana här företag byggde stora köplador långt ut i förorterna.






Kungörelse




En bild från Fotboll-VM






Inga kommentarer: