torsdag 4 juli 2019

Torsdagen den 1 Juli

Dagbok:
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 19,10
Gångtid 6 tim. Rundgång 15 m.

Packat HT slidbox. 5 hl slagg.

Kommentar:
Antagligen har packboxen blivit dragen nära botten så Mäster har skurit till och lagt in ytterligare en ring med packning.

Med början i dag bokför han också hur mycket slagg som tas ut dagligen.

Som jag skrivit tidigare var och är maj/juni högsäsong för godstransport till öarna. Nu kan man ana att den ruschen är över och då kryper gångtiderna på godsturerna nedöver. Därmed inte sagt att det inte är mycket gods. Butikerna ute på öarna har högsäsong i semesterperioden och behöver mycket varor. I Blidösundet fanns det den gången butiker på Glyxnäs, Bruket, BlidöGård, Stämmarsund  (2 st). Samt på Vagnsunda och Kohlsvik. Men det kanske fanns fler som jag inte kommer på just nu.

Vädret:
Uppehåll, Molnigt, Oförändrad temp (20)

Dagens händelser:
Detta är dagen efter solförmörkelsen. Tidningen innhåller många helsidor med massor av bilder. Antagligen har man satt in allt av redaktionella resurser på detta. Det rapporteras också att stora folkmassor har varit ute och sett på fenomenet.

- Striderna i Guatemala har upphört. USA stödjer nu officiellt den tillsatta militärjuntan. Det rapporteras fortfarande finnas kommunistelement kvar trots att man arresterat så många kända kommunister som man har fått tagit i. Flera har tagit sin tillflykt till Mexicos ambassad, bland annat den avsatte president Arbenz. Mexiko skall nu sända flygplan för att evakuera dessa till Mexico. USA menar att trots regeringsförändring är kommunistisk infiltration fortfarande en fara för Amerikanska republiker.

- Fotbolls-VM har nu avverkat semifinalerna. De slutade Ungern- Uruguay 4-2 och Tyskland- Österrike 6-1.


Ett knippe med solförmörkelsebilder följer. 












Men Donkeyman som är inbiten cigarrökare måste också publicera denna. Även om Ritmester inte är favoriten. Donkeyman är mer fallen för olika sorters "Havanna Skogsbrand".




Inga kommentarer: