torsdag 25 juli 2019

Torsdagen den 22 juli

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,15.
Gångtid 5 tim 05 m. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Tappat olja. Fyllt elektrolyt på batterierna. Justerat spolcistern på en toilett.

Kommentar:

Vädret:
Mulet, några regnskurar, oförändrad temperatur (18)

Dagens händelser:
- Även i dag är tidningarna fulla med kommentarer till Geneveöverenskommelsen. Frankrikes nya konseljpresident Mendès-France hyllas som den som har varit arkitekten bakom överenskommelsen. Den hyllas också av kommunistsidan medan USA är kritiska. För att inte tala om de Vietnameser som inte är anhängare av Vietminh.

- De önsesidiga flottbesöken i Stockholm och Leningrad avslutades i dag. Det skrivs många och långa sentimentala artiklar om de fina dagar som nu var slut. Se nedan från när den Svenska eskadern lämnade Leningrad. Men det fanns motsvarande även från Stockholm.




Men självfallet måste nöjeslivet gå vidare. Varför inte ett besök på Berns Salonger. Klassisk krog som även 1954 nog hade bra många år bakom sig. År 1954 hade själva etablissemanget existerat i nästan 90 år och utvidgats hela tiden. Än i dag är Berns Salonger en känd plats i stadens nöjesliv.




Här erbjuder vi en bra plats för en driftig kvinna. Söderfors var en stor och livaktig bruksort i norra Uppland. Lite söder om Skutskär. Donkeyman har varit där och spelat Bandy en gång i världen. De hade ett bra lag på den tiden. I dag är väl hela orten mer eller mindre nedlagd. Men 1954 var nog detta en väldigt bra anställning för en dam med god erfarenhet från hotell och restaurang.



På Tivoli framträdde en av den tidens stora kända Amerikanska grupper. Deep River Boys var en så kallad "negerorkester" som spelade Negro Spirituals och Evergreens.


Var man en ung man som önskade sig en karriär inom just restaurang så var detta nog en bra anställning för att börja sin karriär.


För den som älskar skärgårdsbåtar kan vi här se konstnären Harald Lindberg som dekorerar Björkö-Arholma kyrka som är under byggnad. När Stiftelsen Skärgårdsbåten grundades ungefär 10 år efter detta blev han fadder för ss Storskär och det är också Harald Lindberg som har utfört det fina träsnitt som visar just Storskär. Det är väl ännu till salu i någon form hos Stiftelsen Skärgårdsbåten.


1 kommentar:

Nöjesvirveln sa...

Vilken trevlig blogg. Roligt att titta på alla gamla tidningsklipp och annonser.