tisdag 23 juli 2019

Tisdagen den 20 juli

Dagbok: 
Avg Sthlm 13,10. Ank S-öra kl 18,45.
Gångtid 5 tim 35 m. Rundgång 15 m.

Fyllt på batteriet. Div. rengöring

Kommentar:
Donkeyman har tidigare kommenterat batteristället som var nödvändigt om man ville ha belysning ombord när man låg ute i skärgården. Landström fanns inte ute på övarna. Att köra "lysmaskin" kostade både arbete och bränsle. Med helt manuellt styrd laddning och en hel del underhåll tvingades Mäster hålla god koll på batteriernas kondition.

Vädret:
Övervägande vackert, stigande temperarturer

Dagens händelser:
- Det har varit stora demonstrationer i Hanoi. Detta därför att det ryktas att Genevekonferensen skall gå in för en delning av Vietnam där den norra delen kommer att ställas under Vietminhs regim. Tiotusentals Vietnameser har blockerat USA, Englands och Frankrikes ambassader för att protestera mot detta rykte. Som inte är bekräftat.

- Även dagens tidningar domineras av flottbesöken i Stockholm och Leningrad. Vi talar här om en stor Sovjetisk charmoffensiv som besvaras av Svenskarna.


Det som hände nedan är att en sjöman på "Birger Jarl" satt i en liten och dålig båt medan han bättrade målningen av fartyget. Så kapsejsade båten, hans kamrater hivade ned ett tåg som han kunde hålla sig fast i och en av de Sovjetiska slupar som gick i skytteltrafik mellan marinfartygen och land observerade läget och ingrep.




De här två populära föreställningarna har gått hela sommaren och kommer antagligen att fortsätta länge till.



En liten händelse på landsbygden. 



Varför inte en utflykt till Utö. På den tiden var ön militärt skyddsområde där bara Svenska medborgare hade tillträde. Det fanns flera sådana i Stockholms skärgård.




Inga kommentarer: