fredag 5 juli 2019

Fredagen den 2 Juli

Dagbok: 
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,20
Avg Sthlm kl 17,30. Ank N-sund kl 22,15
Gångtid 9 tim 50 m. Rundgång 30 m.
5 + 6 hl slagg. Kolat 100 hl 

Kommentar: 

Vädret:
Mulet, Uppklarnande under dagen, Varmare

Dagens Händelser:
- Franska trupper i Vietnam har plötsligt utrymt stora områden runt Tonkinflodens delta. De trupperna har förstärkt områdena runt Röda Flodens delta som har varit utsatt för starka angrepp från Vietminh. Detta för att undvika att Hanoi och hamnstaden Haiphong skall falla. De utrymda områdena rapportas omedelbart ha besatts av fienden. USA påstår sig inte ha haft någon information av de Franska operationerna.

- I Guatemala har det nu utvecklat sig stora motsättningar mot rebelledaren Överste Armas och den nya ledaren av militärjuntan Överste Monzon. Det som är klart är att den tidigare folkvalda regeringen nu är ute och ledningen har gått i landsflykt

Donkeyman är ju en älskare av gamla "jänkare" och då kanske speciellt Chevrolet. Han har ju också haft några gamla Chevor genom årens lopp. Men om de här skulle annonseras ut i dag hade det varit långt bortom hans ekonomiska muskler att anskaffa något sådant här.


Ännu en Cheva- annons


Men kaffe måste alla ha till frukost, lunch och middag. Är man Konsumkund så är det naturligt att välja Cirkelkaffe.


En ny kostym kan sys i många olika tyger. Dill exempel det moderna "Dacron". Och då måste den köpas hos Ströms. Som ju existerar än i dag.


Det är inte bara i dag som det är problem inom poliskåren. 1954 var det också  massupsägningar.


Vad skulle detta ha kostat i dag. Knappast 125 lakan.


Så är det lämpligt att avsluta med en bild från Ungerns semifinal i VM. Dagens människor vet inte det men Ungern ansågs på den tiden som världens bästa Fotbollslag. NU har de kommit till final och skal inkassera VM-titeln om ett par dagar.





Inga kommentarer: