söndag 7 juli 2019

Söndagen den 4 Juli

Dagbok: 
Avg N-sund kl 17,15. Ank Sthlm kl 22.
Avg Sthlm kl 22,15. Ank N-sund kl 1,40.
Gångtid 8 tim 10 m. Rundgång 30 m.
6+2=8 hl slagg

Kommentar:
Här kan vi göra en jämförelse. Inresan på en söndag, förmodligen många resande men knappast något gods att tala om - 4,45. Direkttur ut på kvällen, men man kör troligen inte max - 3,25.

Vädret:
Uppehåll, Klart, Varmt (20)

Dagens händelser:
- Vietminh har brutit igenom de Franska linjerna nästan omedelbart efter att Fransmännen evakuerade ett stort område för att stärka försvaret Hanoi/Haiphong. Först slog Fransmännen tillbaka anfallet i ett slag som varade 6 timmar. Men så utrymde man staden Phuly med omnejd utan föregående varning och i alla hast innan nästa anfall hann komma.

I Haiphong råder nu full panik. Folk försöker fly och säljer hus, bilar och lyxvaror för nästan ingenting. Hanoi är fyllt till bristningsgränsen med flyktingar och så många som möjligt försöker ta sig ut ur landet.

USA är ytterst irriterade över den Franska politiken och över att Franksmännen lämnat millioner anti-kommunistiska medborgare i händerna på VietMinh.

- Det är Brittiskt flottbesök i Stockholm. Jagarna "Diamond" och "Duchess" ligger vid Stadsgården.

- De stora barnkullarna i Stockholm kräver byggnation av nya skolor och anskaffandet av många nya lärare. Stadens budget för skolorna måste ökas dramatiskt.

- Bronsmatchen i Fotboll-VM, Österrike- Uruguay slutade 3-1. I dag väntas Ungrarna lätt vinna Guldmatchen, de anses allmänt som världens bästa lag.

Talar för sig själv


I dag är det 4. Juli. Självfallet arrangeras en storslagen Amerikansk Fest.


Tänk att den här redan var så pass gammal


Början på en lång annons om att köpa valuta före semesterturen. Alla banker annonserade omfattande för den här verksamheten. Donkeyman som mycket väl minns tiden före Euro förvånar sig över att så pass många längtar tillbaka dit.


Inga kommentarer: