måndag 19 augusti 2019

Måndagen den 16 aug

Dagbok: 
Avg N-sund kl 5. Ank Sthlm kl 9,15.
Gångtid 4 tim 15 m. Rundgång 15 m.
6 hl slagg. Kolat 90 hl.

Börjat hålla värmeledning.

Kommentar:
Tydligen börjar det kännas kyligt på nätterna så Mäster sätter i gång värmeledningen. Med åtföljande merarbete för eldaren samt lite extra kolförbrukning.

Kräftmörkret har ju också satt in vilket visar sig genom att man körde lysmaskin kl 21,30-02,00 under lördagens fest ute på Söderöra. Om festen slutade då eller om det hade ljusnat så pass att man fortsatte festen under mer informella former får vi väl aldrig veta.

Vädret:
Mulet och regn. Oförändrad temperatur.

Dagens händelser:
- Hotellcentralen noterar att det varit brist på hotellrum i Stockholm nästan hela sommaren. Det är svårt att skaffa rum till alla tillresande som kommer. Allt för få har beställt på förhand. Det är också svårt att övertyga folk att acceptera hotell i förorterna då "alla" vill bo i centrum. Sommaren har också inneburit många stora arrangemang och fler står för dörren. Till exempel S:t Eriksmässan.

- Sverige slog Finland med 10-1 i Söndagens landskamp som gick av stapeln i Helsingfors. Båda Kurre Hamrin och Birger Eklund svarade för 3 mål vardera medan "Jompa" Eriksson och Thillberg gjorde 2 var. Vidare rapporteras att "Knivsta" Sandberg varit lysande på sin ytterkant.

- Indisk polis arresterade 1200 demonstranter på väg till Goa i går. Portugisisk polis stod också för ett antal arrestationer inne i Goa. Det berättas att 15000 Indier var  dag korsar gränsen för att arbeta, de allra flesta i mangangruvorna.


Ännu en dramitisk fartygsolycka har ägt rum.


När man trodde att det skulle gå att bärga resterna av skörden efter sommarens många regn i Skåne. Då kom ytterligare ett störtregn ......


Donkeyman kan inte undanhålla läsarna denna skildring av gräsänklingens resa till sommarnöjet. "Brunt paket" måste förklaras för dagens ungdomar. På den tiden slogs flaskorna in i brunt omslagspapper inne på Systemet. Hade man köpt fler flaskor så samlades de inslagna flaskorna i ett större paket också i brunt papper.


Köp Skumpa till festen


Illustration till en lång artikelserie om yrkeskvinnor. Som inte var normalen på den tiden.



Ett par av Måndagens nöjesannonser.


Inga kommentarer: