söndag 25 augusti 2019

Söndagen den 22 aug

Dagbok: 
Avg S-öra kl 17,15. Ank Sthlm kl 22,20.
Gångtid 5 tim 05 m. Rundgång 15 m.
6 hl slagg.

Fyllt vatten på batteriet.

Kommentar:
Denna söndagen trappar man ned på sommarturerna. Det blir inte längre en blindtur ut till Norrsund på natten och tidig tur in till Stockholm på måndag morgon. Antagligen för att många har flyttat in till staden igen efter sommaren. Men sommarturlistan för både Waxholmsbolaget, Blidösund, Blidö-Expressen och alla andra började första helgen i Juni varar till sista helgen i Augusti, det vill säga en vecka till. Måndagsturen började lite senare och slutar lite tidigare.

Vi får inte glömma att detta var för de lediga lördagarnas tid. När lördagsledigheten kom fick skolorna betala med kortare sommarlov. För den "vanliga" arbetskraften var det däremot en arbetstidsförkortning som betalades med uteblivna löneförhöjningar.

Vädret: 
Övervägande vackert väder, kanske något varmare

Dagens händelser:
Det är tydligt att den tidens tidningar på söndagarna var ganska "tunna" när det gällde "breaking news"  Däremot innehöll de en mängd med annonser för resor hit och dit. Samt annonser för olika Svenska industriprodukter. Och en hel del långa reportage.

Eftersom Donkeyman är på utlandsresa denna helgen blir "Dagens händlser" i form av ett antal utvalda klipp.

Här har vi reklam för "Siporex" som ju blev viktigt för hur en förort skulle byggas. Detta är Västertorp.





Autosol är ett medel som Donkeyman och hans kamrater använde när man skulle "shina up" sina Amerikanska bilar. Och så vitt Donkeyman vet så är detta fortfarande det ledande medlet för att fräscha upp krom.




Denna söndag hade SvD en lång artikel om avflyttningen från de yttre skärgårdsöarna.. Men eftersom artikeln handlade om Norra Skärgården har den självfallet speciellt intresse i denna blogg.De platser man nämner är Kudoxa, Norröra, Vidinge, Sundskär, Rödläga och Svartlöga. Några redan avfolkade och andra med liten befolkning.





Det skall byggas ett kärnkraftverk. Som blir i liten skala Är inte detta vad som sedan byggdes i Studsvik och som blev"Sveriges enda oljeeldade kärnkraftverk". Undras......



Sankt Eriksmässan var på den tiden en mycket stor utställning där indusriföretag från hela världen visade upp sina produkter. Här har vi ett exempel på ett Tyskt industriföretag gör reklam fär sina produkter som skall visas upp på mässan.






Inga kommentarer: