fredag 23 augusti 2019

Fredagen den 20 aug

Dagbok: 
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,15.
Avg Sthlm kl 17,30. Ank N-sund kl 22.
Gångtid 9 tim 30 m. Rundgång 30 m.
5 hl slagg. Kolat 100 hl.

Kommentar:

Vädret:
Uppehåll, växlande molnighet, varmare

Dagens händelser:
- Metallarbetarstrejken i Tyskland har nu varat ganska länge med omfattande oroligheter mellan polis och strejkande. Nu har det kommit ett medlingsförslag som har sänts ut till omröstning bland fackets medlemmar. Samtidigt har det kommit ett medlingsförslag till den stora strejken bland de offentligt anställda. Om de här omröstnigarna slutar i ett avslag väntas fronterna hårdna ytterligare och strejkerna kommer antagligen att fortsätta i lång tid.

Ströms är ju en stor och central herrekipering än i dag.





SHT var en känd krog på Kungsgatan. Den kallades allmänt för "Sämre Herrars Tillhåll" hos Stockholmarna. Det var på den tiden en så kallad SARA-krog. Det vill säga ägd av Sveriges Allmänna Restaurang Aktiebolag som var en statlig riksomfattande restaurangkedja. Hela dess existens hängde ihop med det så kallade "Bratt-systemet" som i sin tur låg till grund för Systembolagets existens. På den tiden var lyxkrogarna privatägda men merparten av de mer folkliga ställena ingick i SARA.



Uppenbarligt hade SHT varit stängd över sommaren och återinvigs nu.




Köp fisk från Västerhavet (=Atlanten)




Ännu ett flottbesök är på gång



Sommaren är på upphällning. Nu går parkteatern in på sista veckan. Med klassisk "buskis" som gått hela sommaren.



Lloyd var inte bara ett Engelskt klassningssällskap, ett försäkringssällskap, en bank och mycket till. Bland annat hade vi också rederiet Svenska Lloyd. Det man inte minns i dag var att det också var ett bilfabrikat. I stort sett bestående av plywood och en motor något större än en symaskinsmotor. Gå in på Youtube och se Sven Melanders härliga humorstycken om "Steve med Lloyden".



Inga kommentarer: