torsdag 8 augusti 2019

Torsdagen den 5 Aug.

Dagbok:
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,45.
Gångtid 5 tim 35 m. Rundgång 15 m.
5 hl slagg.

Bytt filter i hotwell. Lagat ett toilettrör. Div putsning och rengöring.

Kommentar:
Hotwell har ju kommenterats utförligt tidigare i år så det behövs inte någon ytterligare text om denna.

Vädret:
Växlande molnighet, uppehåll, oförändrad temperatur

Dagens händelser:
- Det är storstrejk i Tyskland. Kommunalarbetarna går till strejk och kräver löneförhöjning med 12 öre per timme. I Hamburg har all spårvägs- och busstrafik stoppat. Gas- och Vattentillförseln har också upphört. De strejkande sänder specialla arbetslag till sjukhus och en del andra institutioner för att hålla leveranserna gående där.

- Över 30.000 åskådare vallfärdade till Råsunda Fotbollstadion för att se seriepremiären mellan Hammarby och AIK. Drygt två timmar före matchen gick extrabussar och spårvagnar i skytteltrafik. Alla helt fullproppade. Spårvägen hade satt in 23 extratåg, SJ Buss hade satt in 30 extra bussar. Biltrafiken flödade till från alla håll. Det blev fullständigt trafikkaos runt stadion.

Matchen vanns av AIK med 3-1. Det rapporteras att matchen var helt jämn men skillnaden mellan lagen utgjordes av Kurre Hamrin som också gjorde 2 mål.

En bild från Solnavägen inför kvällens stora match. 




Se vilken dramatisk bild. Jag kan inte upphöra att imponeras av den tidens tidningsfotografer. Här har man inte någon motordriven kamera. Du har en bild, se till att det är rätt avstånd, bländare och slutartid, sikta in och tryck av. Sedan är det dags att dra fram nästa ruta och vänta på en ny möjlighet till att få den rätta bilden.




Det har byggts ny kaj i Narvik. På bilden ser vi Grängesbergsbolagets "Svealand" en bjässe för sin tid på hela 22.000 ton.



Här ser vi den tidens ordinarie båt mellan Sverige/Danmark och Färöarna och Island. En föregångare till dagens "Norrøna" och Smyril Line.



Ny kommer kräftpremiären. Dags att köpa tillbehör från FruktCompaniet. Ganska välsorterat måste man bara säga.


Så återger Donkeyman dagens hamntrafik. Detta var en annons som infördes dagligen i Stockholmspressen.


Inga kommentarer: