onsdag 14 augusti 2019

Onsdagen den 11 aug.

Dagbok:
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,15.
Gångtid 5 tim. Rundgång 15 m.
4 hl slagg

Börjt göra kåpor till skärmarna. Gjort om en båtshake.

Kommentar:
Antagligen har Mäster börjat tillverka de små kåpor som länkarmarna går in i när man lägger maskin i backläge. Därmed kan man ha skyddsskärmarna lite längre in mot maskin och får därmed få mindre med "skvättande av olja och vatten ut på durken. Men detta vet inte Donkeyman säkert - det är bara en gissning.

Vädret:
Uppklarnande men möjligen någon regnskur. Varmare (19)

Dagens händelser:
- En debattartikel menar att de senaste årens indragningar i anslagen till marinen innebär att effektiviteten minskar. Både antalet fartyg och personalens antal måste reduceras om inte anslagen ändras.

- MaoMao förband i Kenya har anfallit tre stycken kaffeplantager. En Stockholmare i 30-årsåldern som bott där i 10 år blev dagens hjälte då han aktivt bidrog till att slå tillbaka anfallet. Han är anställd som förman på en av farmerna. Dess värre dödade terroristerna 9 stycken lojala arbetare.

- Tågolyckan i Barsele har krävt ännu ett dödsoffer då ett svårt skadat lokbiträde har avlidit. Han hade varit medvetslös hela tiden sedan olyckan. Rälsbussföraren har helt oförbehållsamt tagit på sig skulden för olyckan. Han bekräftar att han i Storuman mottagit och kvitterat en skriftlig order att invänta det mötande godståget i Barsele. Dess värre glömde han helt och hållet bort detta och reagerade inte förrän han såg röken från godståget. Barsele station var obemannad så mötet sköttes helt och hållet av personalen på de bägge tågen.

Nu har det kommit frysboxar för djupfrysning av varor. Något som var helt nytt (och dyrt) den gången.




Sluta elda med ved och koks. Köp en modern och effektiv oljebrännare till villan. För övrigt tillverkade "Pegasus" ochså betydligt större tryckoljebrännare. När detta skrevs år 1954 hade både "Express II", "Saxaren" och "Storskär" försetts med just Pegasus brännarsystem. Medan "Norrskär" hade fått installerat "Ray-brännare" som var roterande brännare och som nog får anses som brännarnas "Rolls Royce".




Stortorgskällaren har varit stängd. Och vad skall man ha på menyen i dessa dager om inte kräftor.


En liten intressant notis om "Cockney-kungen". Cockney är ju den klassiska Londondialekten. Det är inte länge sedan som Donkeyman läste i "Guardian" att det i stort sett inte  längre finns yngre Cockneytalare inne i London. De få som finns kvar bor i huvudsak ute i förorterna sedan de centrala delarna av staden i stort sett har "Gentrifierats". Vilket väl är en situation som gäller i de flesta storstäder. Man kan undra hur många som "snackar Ekenstugg" numera.




Inga kommentarer: