torsdag 29 augusti 2019

Torsdagen den 26 aug

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,10.
Gångtid 5 tim. Rundgång 15 m.

Smidit ut och härdat en del rostskrapor och andra verktyg.

Kommentar:
Det är tydligt att man skall börja skrapa rost och måla på däck. Då behövs ordentliga verktyg. Detta har Mäster ordnat med i dag. Men det här jobbet måste göras om ganska ofta när det skrapas  rost manuellt.

Vädret:
Vackert väder, morgondimma, varmt under dagen (20).

Dagens händelser:

Det var många platser i landet som kämpade för bro eller färjeförbindelser vid den här tiden. Alnö hade en "modern" färja men man önskade bro. Vägen till Blidö kommun hade just kommit fram till Furusund sedan bron från Eknö blivit färdig. Färjeförbindelserna Furusund- Köpmanholm och Yxlan- Blidö var också under byggnad men det var ännu halvannat år tills de kunde invigas.




SJ är innovativa när det gäller att modernisera alla metoder för järnvägsdrift








Militärkuppen i Brasilien och presidentens självmord leder till stora motsättningar.





Vilhelm Mobergs emigrantserie är en klassiker i dag. Som finns i varje välsorterad bokhylla, till exempel hemma hos Donkeyman. Men den hade stort intresse redan från början. Här kommer det andra bandet.






Stora och kända artister framträder var vecka på Sollidens scen. Se bara på vad som finns att beskåda i helgen. Detta i samband med "Barnens Dag"- firandet.




I dessa dagar har tidningarna många helsidor med industrireklam inför S:t Eriksmässan. Hedlunds är inte bara ett bussbolag, de är i ännu större grad ett stort industriföretag men här gör man också reklam för en av sina busslinjer.



Inga kommentarer: