onsdag 28 augusti 2019

Onsdagen den 25 aug

Dagbok:
Avg S-öra kl 6,15. Ank Sthlm kl 11,40.
Gångtid 5 tim 25 m. Rundgång 15 m.
5 hl slagg.

Gjort en skumslev för spillolja.

Kommentar:

Vädret:
Uppehållsväder, Tidvis molnigt, Oförändrad temperatur (18)

Dagens händelser:
Ännu en annons om en yrkesutbildning. Skräddare var ju ett säkert och stabilt yrke som  garanterade försörjning i hela livet.



Behöver ni en erfaren utrikes representant. Här är personen.



Militärkupp i Brasilien. På den tiden var detta en vanlig händelse i de Sydamerikanska republikerna.


Man projekterar en ny flygplats i Halmsjön, långt utanför Stockholm. Det har redan kommit ett statligt förslag på hur man kan använda Bromma Flygplats när den nya flygplatsen med tiden blir färdig. Här tänker man sig att landningsbanan omvanlas till en 80 meter bred aveny kantad av 14 våningars punkthus. Detta skulle ge bostäder åt 60.000 personer. På 10 minuter skulle man komma till centrala Stockholm med en modern förortsbana. 

Med facit i hand vet vi att man redan 1944 började utreda en ny flygplats därför att man såg för sig att Brommas banor skulle bli för korta för nya utrikesflyg. 1952 började bygget av Halmsjöns flygplats. Några år stagnerade detta beroende på brist på kapital. 1960 öppnade Arlanda, dvs gamla Halmsjön, för trafik. 1962 flyttades allt utrikesflyg från Bromma. 1983 öppnades den första inrikesterminalen på Arlanda och man såg för sig att Bromma skulle läggas ned inom några år. Men Bromma är fortfarande flygplats 65 år efter artikeln nedan. 




Moderna automatsäkringar - har ni sett. Man slipper byta proppar. 


Gamla Johanneshovs idrottsplats har förvandlats till ett modernt fotbollsstadion. Det är också planer på att flytta ishockeyn ut hit. Bland annat för att inte behöva konkurrera med Bandyn på Stockholms Stadion. Denna anläggning kallade vi för "Jossan" eller "Hovet" i min barndom. Sedan blev det Söderstadion. Som nu är riven och ersatt med "Tele 2 Arena" medan hockeyn huserar i "Hovet" och "Globen" och Bandyn har sin högborg på "Zinken". Stockholms Stadion är numera enbart en friidrottsarena.



Inga kommentarer: