torsdag 24 oktober 2019

Torsdagen den 21 okt

Dagbok: 
Undersökt skorstenen. Justerat skorstensspjället. Lagt på skorstenslocket. Gjort ren fettavskiljaren. Skrapat sanitetstanken. Gjort ren kondensortuberna.

Kommentar:
Här har man rest en stege och klättrat upp invändigt i skorstenen för att inspektera och justera spjället. Så har man lagt på skorstenslocket vilket kräver att två man jobbar på stegar på taket för att lyfta upp det tunga locket, så har man fått det på plats och låtit wiren hanga ned i skorstenen. Slutligen har man tightat upp wiren och låst fast locket inifrån.

Det verkar som om man är nöjda med både eld- och vattensidan av pannan nu.

Vädret:
Uppehåll och klart, betydligt mildare

Dagens händelser:

Detta var en tid när Svenska Flottan verkligen gjorde sig förtjänt av namnet. Man hade mängder av fartyg av alla möjliga slag. Samt inte minst u-båtar. Kockums var då som nu en internationell storproducent av just u-båtar.


Så har det storregnat i Sydsverige. Med den vanliga påföljden - översvämningar, stora skador och skörden ödelagd.


En legendar inom Fransk politik drar sig tillbaka. Men inte höll sig Charles de Gaulle borta från offentligheten för den skull. Fyra år senare var han tillbaka vid makten och där stannade han till 1969, året innan han dog.


Engelska strejken blir bara värre och värre. Nu överväger regeringen att sätta in militären i hamnarna om inte det kommer en lösning mycket snart.


Självfallet skulle alla med någon självaktning ha en egen och exklusiv reservoarpenna. Observera denna modell där man kan fylla på med hjälp av en "snorkel" - ett sugrör. Därmed slipper man doppa skrivhuvudet i bläck. De flesta enklare pennor fylldes genom skrivhuvudet vilket gjorde att detta måste torkas rent med läskpapper efteråt.


Här har vi ännu ett starkt Svenskt fabrikat som levde gott i den tiden. Sedermera har däckstillverkningen sålts till Tyskland och mycket annat i produktprogrammet lagts ned. I dag antar jag att robusta (?) gummistövlar tillverkas någonstans i Östern.


Inga kommentarer: