söndag 27 oktober 2019

Söndagen den 24 okt

Dagbok:

Kommentar:
Åter fridag för gänget

Vädret:
Mulet och regn eller duggregn, lite mildare.

Dagens händelser:
Donkeyman börjar söndagen med en notis från Norge. Det är klart intressant att inte ens 10 år efter krigsslutet hyllar Norska nazister Quislings minne helt offentligt. Detta var helt nytt för undertecknad.


Vällingby närmar sig sitt färdigställande. Nu invigs ett konstverk i Vällingby Folkskola. Det är en 100 meter lång mosaik i en av korridorerna. Här har man verkligen kostat på sig för konstnärlig utsmyckning. Undras om denna finns kvar än i dag - och vilket skick är den i.


Det är inte länge sedan som Donkeyman rapporterade om "Smöjan" och dess oförklarliga haveri utanför Sandhamn. Nu tycks det som om haveriet fått en plausibel förklaring. Läs nedan.


Nu har man troligen löst de sista komplicerade frågorna när det gäller Tysklands framtid som självständig nation. Västtyskland blir därmed en del av Västalliansen och tillåts att bygga upp ett försvar samtidigt som ockupationen upphör. Östtyskland har ju tidigare i år etablerats som DDR och som en del av Östalliansen.


Svensk uppslagsbok kommer ut. 29 av 32 band är färdiga. Donkeyman minns mycket väl från sitt barndomshem att vi hade hela bokverket hemma i bokhyllan. Liksom föregångaren "Svenskt Konversationslexikon" från 30-talet.


Förhandlingarna hos Stockholms droskor fortsätter. Men det antyds att man skall skjuta upp det hela till dess att myndigheterna har tagit slutlig ställning till överklagandet av taxesänkningen.


Den tidens stora skridskostjärna Sigge Eriksson har kommit på is för första gången i år. Detta var ju långt innan konstfrysna banor för hastighetsåkning hade kommit.


Att detta är en annons för läppstift är inte svårt att gissa. Det är Max Factor som lanserar sitt nya "Rödluverött" (riding hood red). Men det sker storstilat och i samarbete med några av de stora modefirmorna. Söndagens tidning har fem stycken helsidesannonser där vart och ett av modehusen profilerar sig på en annons, samtidigt som också Max Factor gör det.





Inga kommentarer: