söndag 13 oktober 2019

Söndagen den 10 okt

Dagbok:

Kommentar:
Nu har man blåst ur pannan. Därmed behövs inte någon passning eller eldning. Då kan denna söndag bli den första fridag som Mäster och Eldare kan ta sig sedan slutet av April månad. Jag påpekar än en gång att på den tiden fanns inte någon avlösning. Man jobbade var dag hela säsongen.

Vädret:
Mulet och regn, senare uppklarnande, mildare.

Dagens händelser:
Algots var ett stort Svenskt bolag inom konfektion. Man skapade kläder åt hela Svenska folket. Företaget grundades 1905 men gick i konkurs 1977.


Så har det varit ännu ett fartygshaveri i Sverige. Men denna gång var det ett Holländskt fartyg som slog runt strax efter avgången från Sikeå. Det var lotsen som räddade situationen så att alla överlevde.


Ännu nästan 10 år efter krigets slut pågår krigsförbrytarprocesser. Denna presenterade vi för inte så länge sedan men nu har domslutet fallit.


Svenska Lloyd har ett vintererbjudande på ett av sina fartyg. Man ligger kvar i London så att det blir en veckosegling av det hela. Se annons.


SAS har skaffat sig egen kontorsbyggnad i New York. Flyget expanderar ju våldsamt så här i mitten av 50-talet.


Drottninggatan var ju Stockholms största affärsgata på den tiden. Nu har man ett förslag om att göra gatan snöfri genom uppvärmning.

Så avslutar vi denna Söndag med en nöjesannons. Strand Hotel och dess nattklubb Maritim lockar besökare med denna annons.



Inga kommentarer: