onsdag 23 oktober 2019

Onsdagen den 20 okt

Dagbok:
Gjort mallar till buntlagerkammarna. Tagit loss rören till fettavskiljaren. Gjort ren och lagt på durkarna på SB sida i maskinrummet. Tagit loss manluckorna och öst ut gyttjan ur pannbottnen.

Kommentar:
Som vi minns jobbade Mäster mycket med buntlagret under vårutrustningen. Det är tydligt att han var missnöjd med buntarnas kondition. Det som gjordes i våras var enbart var ett jobb för att hålla i gång över säsongen men nu skall man göra i ordning det hela ordentligt. Man skall gjuta ny babbits på kammarna.  De var helt enkelt för dåliga för att fortsätta på lång sikt. Nästa säsongs utrustning börjar med många dagars skavande och injustering av dessa.

Så har man öppnat manluckorna i botten på pannan och börjat göra ren vattensidan. Toppluckan öppnade han nog redan när han hade blåst ur pannan.

Vädret:
På morgonen upphörande nederbörd, därefter uppklarnande och mildare

Dagens händelser:
En ganska fyndig platsannons från Göteborg. Plats på tåget är bokad till rätt man. OBS - man söker en man och förutsätter att det inte finns kvinnor i det jobbet.





Här har vi ytterligare ett högkvalificerat sekreterarjobb. Men observera - man erbjuder också ordnad pension och lediga lördagar året om. Snacka om att vara före sin tid.


Har ni hört talas om "Hagasessorna". Det var döttrarna till kronprins Gustav Adolf och prinsessan Sibylla. Kronprinsen omkom 1947 i en flygolycka i Köpenhamn, därmed kom man att med tiden "hoppa över" en generation och vår nuvarande Kung kom att bli regent i tidig ålder. 

Prinsessorna var Margaretha, Birgitta, Desirée och Christina. Sedan kom "lillprinsen" år 1946. De bodde på Haga slott och charmerade självfallet hela landet. Samt skapade mängder med material till alla tidningar. Här har alltså storasyster Margaretha blivit 20 år.


Minns ni de oförklarliga olyckorna med Storbrittaniens stolthet, det första jetmotordrivna passagerarplanet "Comet". De ledde till att alla Cometflyg fick flygförbud i avvaktan på utredning. Nu har den första rapporten kommit. Men man är inte färdig med det, än återstår att förklara hur "materialtröttheten" uppstått på ett helt nytt plan.


I går hade vi uppe en annons där Bacchi Wapen annonserade om Svensk matvecka. I dag kontrar 5 krogar med en samlingsannons där man annonserar för god svensk husmanskost. I dag är det väl bara Reisen och Stadshuskällaren som lever av de här ställena.



Inga kommentarer: