tisdag 29 oktober 2019

Tisdagen den 26 okt

Dagbok: 
Slutat ta ut packningarna ur pistonboxarna. Gjort ren glandren. Tagit bort packningarna och gjort ren flänsarna till slidlocken. Gjort ren slidlocken.

Kommentar:

Vädret:
Växlande molnighet, uppehållsväder, något kyligare.

Dagens händelser:
Känner ni igen den här. Detta var en av tidigare tiders mest tillverkade bilmotorer. Men de gjorde också motorer till livbåtar, arbetsbåtar, elverk och andra mindre brukare.


Benjamin Gigli var en av den tidens största operasångare. Året efter sitt Stockholmsbesök pensionerade han sig. Han medverkade också i ett stort antal filmer. De sista åren höll han mest konserter i stället för hela operaföreställningar. Vi får anta att han hade framträtt i Sverige vid en serie konserter som här avslutas.


Nu fattar man de första besluten för att bygga upp ett tredje t-banesystem i Stockholm. Detta skall göra det möjligt att bebygga Järvafältet. Det vill säga de stora områden som delades mellan Stockholm, Sollentuna och Sundbyberg när Spånga kommun gick upp i Stockholms stad. Men Sundbyberg har länge förklarat att de har inte behov av någon T-bana. De klarar sig utmärkt med lokaltåg, spårvagn 15 och busstrafiken. Vill andra betala så är de välkomna att bygga men Sumpan skall inte bidra.


Strejk bland droskchaufförerna i Stockholm kommer närmare och närmare. Det som fortfarande står öppet är om droskägarnas överklagande av taxesänkningen från i våras får framgång eller ej.


Donkeyman gillar ju krog- och nöjesannonser. Här annonserar restaurang Oxen för Ungerska kvällar. Oxen förekom ju i spalterna många år senare i samband med "utredningen" av Palme-mordet. Christer Pettersson skall ju ha befunnit sig tillsammans med andra personer just på Oxen i samband med mordet. Donkeyman vet inte om krogen fortfarande existerar.


Vad handlar nu detta om, kan undras. Det var nämligen så att på den tiden (tidigt 50-tal) fick inte proffesionella fotbollsspelare delta vare sig på landslag eller ens uppträda i Svenskt seriespel efter att de kom hem igen. Men detta skulle ändra sig ganska snart. Till VM-1958 fick proffsen vara med och då hade vi nog historiens starkaste landslag som tog hem VM-silver.


En dramatisk tjyvjakt har ägt rum i Spångatrakten. Radiobilar från flera distrikt och flera hundar deltog.


Inga kommentarer: