måndag 28 oktober 2019

Måndagen den 25 okt

Dagbok: 
Tagit ned maskinpådraget och stora ångröret. Gjort ren flänsarna. Kopplat loss batteriet. Börjat ta ut packningarna ur pistonboxarna.

Kommentar:

Vädret:
Mulet och regn som upphör utpå dagen. Något kyligare.

Dagens händelser:
Så startar ännu en stor sjöreglering. Gårdar och jordbruksmarker läggs under vatten för att skapa tillräckliga reservoarer åt vattenkraften. Vilket inte var helt okontroversiellt.


Ungdomens musik har ju alltid varit en debattfråga. Men att man kritiserar att ungdom dansar "boogie-woogie" år 1954 hör nog till ovanligheterna. Fast detta var i Östtyskland och så kunde man slänga på en liten spinerianklagelse så blev det kännbara straff.


Det är en tid sedan Donkeyman presenterade en hattannons men vem kan motstå denna stiliga Stetson.


Film till fotografering var en stor artikel den gången. Långt innan någon hört talas om digitala kameror. Det fanns många olika fabrikat. Minns ni "Ilford".


Fortfarande var det många "bättre hem" som höll sig med hembiträde. Donkeyman minns mycket väl att moderns bästa väninna Gertrud arbetade hos en redarfamilj på Birger Jarlsgatan. Här erbjuds en så kallad "bra plats".


Då som nu hade polishunden en stor betydelse i poliskåren. Längre ned i artikeln berättar man att just den här hunden framgångsrikt hade spårat ett par tjuvar i 2 mil.


Inga kommentarer: