lördag 26 oktober 2019

Lördagen den 23 okt

Dagbok: 
Tagit ut lågtrycks slid, slidstång och tagit ned hela slidrörelsen. Tagit loss bägge excenterringarna. Tagit ur packningarna i slidboxarna.

Kommentar:
Nu har Mäster och eldaren hunnit montera ned bägge slidrörelserna i sin helhet. Och mer blir det nästa vecka .....

Vädret:
Först mulet och regn senare uppklarnande och uppehåll, milt.

Dagens händelser:
Vi börjar dagen med en annons från ett välkänt och välbeläget Badhotell. Som finns än i dag men statusmässigt ligger det väl på den övre delen av skalan. Precis som då.


Nu stöder också Labour regeringens uppmaning om återgång till arbetet i de Engelska hamnarna. Men Labour och de Svenska Socialdemokraterna har ju det gemensamt att man inte ger stöd till vilda strejker.


I Stockholm är det nära droskförarstrejk sedan droskägarna inte fått stöd för sitt förslag att höja drosktaxan till den nivå den hade före sänkningen i våras. Notera också att man redan här börjar ifrågasätta droskbranschens organisering. En debatt som sedan skulle vara i 35 år fram till branschen slutligen avreglerades.


I gårdagens spalt rapporterade Donkeyman att man skulle fatta beslut i brofrågan Tjörn/ Orust. Nu är detta gjort och en ny bro skall byggas till Tjörn. Föga visste man att den bron skulle hamna i spalterna i Januari år 1980 när den seglades ned av ett fartyg med ett antal dödsoffer som följd.


Så har Stockholm slagit Londons stadslag i Speedway. En mycket meriterande seger. En av de ledande Svenska förarna var Olle Nygren. Namnet säger kanske inte dagens läsare något men om Donkeyman i stället nämner hans smeknamn "Varg-Olle" så faller nog poletten ned hos många.


Finns det något annat att säga än "Oj, oj, oj ...... " över detta. En Olds Cab i perfekt skick med priset kraftigt nedsatt från 28.000. Men å andra sidan - vanliga arbetere tjänade inte ens tusenlappen i månaden på den tiden så priset låg nog ändå utom räckhåll för de flesta.


Snacka om väl tilltagen poliskontroll. Finns sådant här i dag. Finns det över huvud taget så många poliser tillgängliga ens om man skulle vilja organisera en sådan kontroll.


Inga kommentarer: