tisdag 22 oktober 2019

Tisdagen den 19 okt

Dagbok: 
Slutat göra rent flamugnar och eldrör. Lagt om och justerat en del roster.

Kommentar:
Nu är man färdiga med eldsidan av pannan. Antagligen är man nöjda eftersom det är ett minst sagt skitigt och obekvämt jobb. Det gäller att inte ha något sot eller andra avlagringar kvar för att undvika fuktbildning och rost under vintern.

Vädret:
Först uppehållsväder, sedan mulnande, uppehåll, kyligt

Dagens händelser:
Redan 1954 inför man en del energisparande innovationer. Som bekant byggs det väldigt mycket i Stockholm på den tiden.


Så kommer det lite mer information om den orkan som drabbade Atlantkusten de senaste dagarna. Skadorna tycks vara avsevärda.


Engelska storstrejken har nu spridit sig till Liverpool och en del andra städer runt om i England. Man ser inte någon nära lösning.



Härliga, ljuvliga 50-tal. Det var då man hade ordentliga bilar. Donkeyman som är fallen för gamla Jänkare låter nostalgin flöda.


Tänk - en Svensk matvecka. I dag, år 2019, lockar restaurangerna med alla möjliga internationella koncept. Men det finns ännu traditionella krogar med Svenska rätter fast det börjar bli långt mellan dem.


Minns ni tågolyckan i Rörvik för någon månad sedan. Nu har man klarlagt orsakerna till denna.


Det har varit Europeisk tidtabellskonferens och man har beslutat om ett antal förbättringar av utlandsförbindelserna. Donkeyman publicerar hela artikeln med tanke på att detta ju är en i högsta grad aktuell politisk fråga i dag 65 år senare.


Vi har tidigare i sommar rapporterat från oroligheter i de Franska besittningarna i Indien. Nu är beslutet fattat. Frankrike avträder allt till Indien.


Inga kommentarer: