söndag 20 oktober 2019

Söndagen den 17 okt

Dagbok:

Kommentar:
Nu är man inne på vanlig arbetstid med halv dag på lördag och ledig söndag. Men arbetet fortsätter som vanligt i morgon igen. Det kan ju hända att Blidöborna reser hem över helgerna nu på hösten. I så fall reser de med Storskär på lördagen klockan 13,45 och återvänder med Storskär som gick från Norrsund kl 15,15. Mäster däremot reser antagligen hem till Traneberg var kväll.

Vädret:
Upphörande nederbörd, lättande molntäcke utöver dagen, kyligare (4)

Dagens händelser:
Nu invigs riktnummer till Göteborg. Det blev 031. Det uppges också att taxan för riktnummerkopplade samtal är cirka 70% lägre än för samtal kopplade av telefonist. Vilket ju kan betecknas som en rejäl prissänkning.




Så har vi ett nytt fartygshaveri. Fast denna gång helt utan Svensk inblandning. Ett Norskt lastfartyg har brunnit utanför Shetland och en "flygbåt", dvs ett sjöflygplan har plockat upp besättningen och satt av dem på Färöarna.




Här kommer lite mer info om SAS nya moderna flygplan för långlinjerna. Som ju blir ett stort framsteg gentemot DC-6.




Strejkerna i England blir bara värre och värre. I morgon skall man ta beslut om det skall bli generalstrejk i hela landet.




Det är dagliga annonser från pälshandlare. Här är ett exempel. Men vad i allsin dar är "Fransk Sälbisam" för något slags djur. Donkeyman var tvungen att Googla. Det har inte något att göra med sälar. Sälbisam är en päls av svart bisamråtta. Pälsar av Fransk Sälbisam hade ofta kanter av blåräv.




Stor gala i Stadshuset. Sveriges Finlandsföreningars Riksförbund ställer upp med konsert, supé och dans. Men notera - till supén gäller Högtidsdräkt men till dansen är det valfri dräkt.




Bajen har gjort det bra så långt i Allsvenskan trots att man är nyuppflyttade från div 2. Nu drömmer man om en riktig långresa i höst, ända till Sydeuropa.




Inga kommentarer: