fredag 18 oktober 2019

Fredagen den 15 okt

Dagbok: 
Tagit upp och gjort rent kammarna till buntlagret. Tagit upp länsröret. Tagit loss en ventil. Fortsatt kölrengöringen.


Kommentar:
Nu plockar Mäster upp de buntlagerkammar som han ägnade mycket tid åt att justera i våras. De måste rengöras och inspekteras.

Vädret:
Först klart, senare mulnande, uppehållsväder, dagstemp 7-10 grader.

Dagens händelser:
I går varslades stormbyar. Det tycks som om de byarna var mer potenta än varslat. Det blev en riktig höststorm som orsakade en hel del skador i staden.



Donkeyman har ju givit en och annan notis om strejkerna i London. Men de tycks bara tillta. Fler och fler grupper deltar. Nu har det blivit ett så stort problem att regeringen måste uttala sig. Å andra sidan var 50-talets Engelsmän vana vid strejker. Det var ett helt normalt inslag i vardagslivet.


Ännu en modernisering av samhället. Man har i några år kunnat ringa inom Stockholmsområdet utan att gå genom telefonist. Nu skall man kunna ringa till Göteborg bara genom att slå ett riktnummer.


Tecknaren Brisco filosoferar kring en mängd med regler som ingår i den lokala ordningsstadgan för Stockholm.


Donkeyman har tidigare nämnt att en ung man vid mitten av 50-talet antingen var "Dixie" och då klädde han sig i Duffelcoat. Eller så var han "Rock'n Roll" och då var det skinnpaj som gällde. Det är inte heller något tvivel om att Rockarna håller på att ta över och sedan hade hegemonin ända tills Beatles och popfolket slog igenom.


De allra flesta långa resor företogs fortfarande med båt. Flyget var så pass dyrbart att det i huvudsak var "bättre folk" som använde detta.


Denna dag har vi inte något haveri till sjöss att skildra. Däremot har det skett en dramatisk tågolycka som lyckligtvis inte ledde till några dödsoffer.


Inga kommentarer: