onsdag 2 oktober 2019

Onsdagen den 29 sept

Dagbok:
Börjat torka ned maskinen. Tagit loss alla smörjkoppar och smörjrör. Blåst ur och gjort ren desamma.

Kommentar:

Vädret:  
Uppklarnande på morgonen, åter molnigt på kvällen. Kyligt (4)

Dagens händelser: 

I Göteborg har man invigt ett helt nytt Sjömanshem uppe på Stigberget. Det beskrivs som flott och pampigt.




Donkeyman har tidigare visat annonser om extratåg/ utflykstståg arrangerade av SJ. Här är ett nytt exempel men eftersom man fortsätter från Norrköping till Linköping så är det uppenbarligen inte enbart fotbollsupporters man vänder sig till.




Så har det varit ännu en arbetsolycka på järnvägen. Den här gången inne i Södertunneln där ett arbetslag på väg ut från rast har förolyckats.




Åter är det skyfall någonstans i Sverige. Som stoppar tågtrafiken och stänger vägar. Men på den tiden hade man inte hört talas om klimatförändring.





Tändstift är självfallet en nödvändig artikel till de flesta fordon. Hög kvalitet är viktigt. Därför skall man köpa Champion.


Donkeyman hade inte en aning om att det förekom Svensk gruvdrift på Grönland. Men - å andra sidan - det hade ju varit Svensk gruvdrift på Svalbard så varför inte. Detta var inte heller så långt innan Gränges etablerade sig i Liberia.


Bråk inom Speedwaysporten skjuter upp SM-finalerna på Stadion. Men man skyller på det myckna regnandet, i vart fall om man skall tro tidningen.


Nu presenteras seriesammansättningen för div 1 och div 2 i hockey. Det som i dag motsvarar SHL och Allsvenskan. Men den hockeyintresserade ser snabbt att det inte är många av den tidens lag som fortfarande spelar i någon av de två högsta serierna. Donkeyman får det till 13 lag av 54. Så har vi ytterligare en handfull som spelar på nivå 3 i dag. 

För den som inte var med förr kan meddelas att Wifsta/Östrands IF i dag går under artistnamnet Timrå IK samt att det som i dag heter Vita Hästen är en sammanslagning av Sleipner och IFK Norrköping. Därav det märkliga namnet, IFK spelar ju i vita tröjor och Sleipner är en häst - alltså Vita Hästen.


Inga kommentarer: