måndag 7 oktober 2019

Måndagen den 4 okt

Dagbok: 
Slutat torka maskinen. Sotat och gjort ren köksspisen. Tagit upp läns-, sanitets- och matarplungarna och tagit ur packningarna i boxarna därtill.

Kommentar:
När restauratrisen är klar med sitt så måste självfallet maskin göra underhåll på köksspisen. Så att den är klar till våren. Att sota ur och göra rent den stora kolspisen var inte gjort på en kafferast. Man fick lyfta bort spisringar och plattor. Samt också sota rökröret mellan spis och stora skorstenen.

Vädret:
Uppehållsväder men ökad molnighet, något varmare

Dagens händelser:
Dagens tidningar dominerades av två stycken "breaking news". Den internationella nyheten var att nu har man efter långa och hårda förhandlingar har kommit fram till ett avtal som gör att Västtyskland skall bli en suverän nation och ockupationsmakten skall upphöra. Vi drar oss till minnes att Östtyskland utropas som självständigt redan i våras.




Dagens andra nyhet var en inrikesnyhet. Sida efter sida ägnades åt den stora Svensk-Ryska travgalan på Solvalla. Alla tiders publikrekord slogs och det blev en riktig folkfest. Tidningen sparade i vart fall inte på resurserna i form av reportrar, tecknare och fotografer.





Så avslutar vi med en mycket tidstypisk annons. Där en av den tidens stora tecknare och skribenter Rit-Ola bidrar. Rökare skall dricka Sherry. Dagens politiskt korrekta personer hade gått genom taket om något sådant skulle publiceras.


Inga kommentarer: