lördag 19 oktober 2019

Lördagen den 16 okt

Dagbok: 
Avslutat kölrengöringen. Gjort om silen till maskinlänsen.


Kommentar: 
Det är nog stor tillfredställelse hos maskinfolket nu när kölrengöringen äntligen är färdig. Ett jobbigt och skitigt jobb. Som dess värre måste göras. Skrapa och ösa i pytsar. Sedan torka, torka, torka. Och så bära upp på däck.

Vädret:
Mulet och regn, tidvis rikligt med regn, mildare

Dagens händelser: 

Det var många på den tiden som tillverkade olika ångpannor. Låt vara att det inte var fartygspannor. Men ......




 Minns ni att Donkeyman presenterade de här testerna tidigt på sommaren. Man önskade få fram ett förnuftigt broräcke som inte tillät en buss att gå rätt igenom ett broräcke och störta i sjön. Efter många försök har man nu konstruerat ett räcke som fungerar.



Den här bensinstationen är nyöppnad nu år 1954. Men den ligger sammanbyggd med den byggnad som skulle bli Waxholmsbolagets kontor och förråd när W-bolaget flyttade till Stockholm efter en kortare period ute i Vaxholm. Men när detta sker ligger kontoret på andra sidan av gatan. Detta skulle flytta till Vaxholm år 1964 när Vaxholms stad tog över Waxholmsbolaget. I samma port befann sig också "Sjömansmottagningen", dvs sjömansläkaren Lindströms mottagning. Denna klassiska adress var Hovslagargatan 5A. 

Byggnaden har varit omstridd i det sista också när man har önskat att  riva det gamla tullhuset och magasinen till förmån för "Nobelcentret". En plan som lyckligtvis (enligt Donkeyman) nu har hamnat i "cirkelarkivet" eller för att använda Engelska språkets målande uttryck. "The plan is shelved".



Här konstaterar man att "massbilismen" totalt ändrar samhället i USA. Stora motorvägar byggs rätt genom samhällen. Bebyggelse och livsstil ändras.




Det skall vara årsmöte i hockeyförbundet. Flera förslag till ändringar i reglementet föreslås.


 Den här boken har jag inte hört talas om. Men kanske man skall göra en sökning på antikvariat.
 

 Strejkerna fortsätter i England men nu anser man sig veta vad som ligger bakom




Inga kommentarer: