torsdag 7 november 2019

Torsdagen den 4 nov

Dagbok: 
Gjort ren cylindrarna och cylinderlocken. Slagit ut packningar till slid- och cylinderlocken. Dragit muttrarna upp muttrarna till maskinpådraget. Gängat upp 24 st bultar till ångrörsflänsarna och slagit ut packningar till flänsarna. 

Kommentar:
På den tiden ägnade man lång tid åt att gänga upp gamla bultar och muttrar. I dag skulle man bara ha köpt nytt i stället. Sedan har Mäster tillverkat packningar. Han beskriver det som att han har "slagit ut" dessa. Det han då har gjort är att han har haft ett stort ark med packningsmaterial, så har han fixerat detta till flänsen och sedan slagit ut packningen genom att använda kulsidan av en kulhammare. Packningen som han har använt är sannolikt en grafiterad platta av asbestmaterial, möjligen en platta som dessutom är armerad.

Vädret:
Regn mot kvällen, mildare

Dagens händelser:

Dagens tidning domineras av flera stora reportage från Uruguay och Argentina. Länder som beskrivs som välfärdsländer på likhet med Västeuropas länder. Donkeyman låter detta symboliseras av en Uruguaysk "Gaucho"


Det är mer oroligheter i Algeriet. Vi som sitter med Facit i hand vet att detta skall fortsätta och eskalera i många år till. Detta år 1954 gick de olika motståndsgrupperna ihop till FLN och kriget intensifierades. Trots stora Franska insatser blev Algeriet utropat som självständig stat 1961.


Donkeyman har rapporterat om SAS Polarflygningar. Man flög redan tidigare till Tokyo över polen och nu har man invigt linjen till US West Coast. Ett koncept som man var ensamma om.


Donkeyman måste erkänna att dagens tidning inte innehöll så mycket intressant att publicera så låt oss köra en repris med dagens skolmat.


En av dagens festligare nyheter är att en hästkörare i Värnamo har kolliderat med en kostbar Amerikanare. Resultat - hästköraren dömdes för fortkörning. Något sådant måste självfallet den begåvade tecknaren Brisco filosofera runt.


Vi närmar oss Mårten Gås och självfallet måste stadens ledande delikatessaffär Arvid Nordquist annonsera för gås, anka och gåslever.


Inga kommentarer: