onsdag 27 november 2019

Onsdagen den 24 nov

Dagbok: 
Arbetat med och justerat värmeledningarna under durkarna i för- och aktersalongerna. Skrapat och mönjat på damtoiletten. Satt nya klammor på batterikablarna och monterat samman batterierna.Satt nya klammor på kablagen till batteristället men lämnat detta oinkopplat.

Kommentar:

Vädret:
Mulet, tidvis något snöfall, oförändrad temperatur (0)

Dagens händelser:
Den här dagen rapporterar tidningen om en hel del dramatik. Vi börjar med den Svenska fraktskutan som varit försvunnen i 5 dagar utanför Norges kust.


Så fortsätter vi med att Johnsaren "Columbia" har gätt på grund vid inloppet mot Örnsköldsvik. Saken betecknas inte som dramatisk med mindre det blåser upp.


Dagens tredje haveri innehöll däremot betydligt mer dramatiska ting. Det Finska fartyget "Figge" har sjunkit utanför Öland efter att ha fått förskjutning i lasten. Men hela besättningen räddades av det Svenska fartyget "Boreland".

Sedan har vi en historia om två Svenska sjömän som rymt från en skandalbåt. Men de kom billigt undan. De dömdes endast till 10 dagsböter a 3 kronor tack vare båtens allmänna tillstånd.



Sedan har det varit fullständigt trafikkaos på Skeppsbron efter att en kontaktledning har rivits ned. Det betecknas som ett av de svåraste trafikstopp som Stockholms Spårvägar har upplevt.


Nu har man skrivit under entrepenaden för nya Norrtäljevägen på sträckan Danderyds kyrka till Rosenkälla. Byggtiden blir tre år. Den unge Donkeyman minns de våldsamma trafikköer som fanns på gamla Roslagsvägen. Det var inte ovanligt med ett par timmars körtid från Åkersberga till Danderyds kyrka. Men kommer vi in på 60-talet så var det lik förb*** stillastående köer på nya Roslagsvägen. Tack vare att bilismen ökade så kraftigt.


Nu börjar man "rensa upp" bland alla de "lopphotel" som fanns där dagens Nordstan i Göteborg ligger. Men Donkeyman bodde ett par gånger under 60-talet på några av de kvarvarande. Där man också hyrde ut rum per timme. Fast sådan brydde man sig inte om i ungdomens glada dagar, huvudsaken det var billigt. Minns speciellt "Hotel du Nord".


Så tar vi dagens sista "organiserade kaos". Det gäller jultrafiken på järnvägen. Donkeyman publicerar hela artikeln. Den har sitt intresse för teknikintresserade.


Inga kommentarer: