måndag 4 november 2019

Tisdagen den 2 nov

Dagbok:
Monterat och satt an båda excenterringarna. Dragit ur två st bussningar till slidrörelserna. Gjort och dragit i tre pinnbultar till maskinpådraget. Skurat ren HT vevstake med tillhörande lager.

Kommentar:
Slidrörelsernas nedre del vid excenterskivorna och manövern innehåller ett antal bussningar. Antagligen glappar ett par stycken och Mäster har dragit ur dem för att justera dem.

Vädret:
Uppehållsväder och klart, kyligare (5)

Dagens händelser:

Nytt försvarsbeslut är på gång. Ett antal regementen skall läggas ned men försvaret skall likaväl kosta 5% av BNP. Flera sidor av dagens tidning ägnas detta. Men man spekulerar också i ett utbyggt raketförsvar och atomvapen.


Oroligheterna i Algeriet har blossat upp igen. Ett antal terrordåd har utförts och man sänder över trupper från Frankrike för att förstärka försvaret.


En spritpåverkat droskchaufför har väckt uppseende. Det framgår inte om det vare en Solna eller en Stockholmschaufför. På den tiden var det viktigt att skilja på var droskan hörde hemma.


På den tiden skrev man var morgon i tidningarna vilken skolmat som barnen skall serveras för dagen.


Så avslutar vi måndagens klipp med en annons för Tulo. Som var en storsäljare redan då. Uppfriskande och bra mot det mesta.


Inga kommentarer: