måndag 11 november 2019

Måndagen den 8 nov

Dagbok:
Satt ihop LT kanna och packat fast locket. Satt in LT slidstång och slid.

Kommentar:

Vädret:
Uppehåll och i allmänhet klart, något varmare (4)

Dagens händelser:

Denna dag var det inte särdeles speciella inrikesnyheter. Men vi kan ju rapportera om två kassaskåpskupper i Stockholmstrakten. Varav en misslyckades.


Frankrike har stora problem i Algeriet. Nu sätter man in stora styrkor för att skapa lugn en gång för alla. Men vi som sitter med facit i hand vet att 50-talet skulle medföra mer orolighter och ännu större förstärkningar. Till ingen nytta.


Som vi redan har läst här på bloggen under sommaren så har Frankrike förlorat kriget i Vietnam och dragit sig ur. Nu ser vi en långsam början på USA:s aktiviteter. Något som skall eskaleras under 20 år framöver tills även de förlorade och drog sig ur.


Flyget över Atlanten ökar sakta men säkert. Något som med tiden skall leda till att den omfattande passagerarbåtstrafiken upphör. Men dit är det ännu många år. 


Så är fotbollsallsvenskan färdigspelad för hösten. Nu gör serien ett uppehåll över vintern innan man spelar färdigt. Men den här ordningen höst-vår skulle inom bara ett par år ersättas med att man vände på det hela och började spela vår-höst så som man gör än i dag.


Det har varit kris i tanknäringen med många upplagda fartyg. Men det börjar röra på sig igen. Fast rederierna anar ännu inte vilken boom som skall komma om två år när 6-dagarskriget bryter ut.


Inga kommentarer: