fredag 8 november 2019

Fredagen den 5 nov

Dagbok: 
Mönjat batterilådan för andra gången och dragit upp skruvarna till locket. Gjort kopparbrickor till däckselbultarna. Satt ihop HT kanna och packat fast locket. Gängat en del skruvar.

Kommentar:
Det är Allhelgonadag i morgon lördag och därmed helgdagsafton. Därmed lördagstid, dvs kortare arbetsdag i dag Fredag. De har onekligen hunnit med en hel del innan man går var till sitt och håller helg.

Vädret: 
Mulnande, ingen nederbörd, mildare

Dagens händelser:

Det har störtat ännu ett militärt plan. Nu långt i efterhand har det skrivits mycket om att Svenska flygvapnet hade mängder med haverier medan man utvecklade sina jaktplan.


Så har vi ännu ett dödsfall. Författaren Stig Dagerman är död. Han tillhör de Svenska klassikerna än i dag. De flesta har väl hört talas om honom.




Stig Dagerman är världsberömd i Sverige men Henri Matisse var världsberömd i världen. Det var en av historiens stora konstnärer och denna dag kom budskapet om hans död.


Flottans långresefartyg "Älvsnabben" har avgått på årets långresa. Det var också ett årligt evenemang på den tiden vi hade en Flotta värd namnet.


Känner ni igen den här. Det går sådana här än i dag och de försvinner knappast för att de slits ut. De följer med när hela fartyget kondemneras. Seffle var för övrigt en riktig storsäljare i SydAmerika på den här tiden.


Så rapporterar vi från Vällingby igen. Det är ganska intressant att Vällingby fungerar än i dag 2019 som ett levande centrum. Det är centralpunkten i Västerort. Det var berömt för att detta blev den första så kallade ABC - förorten (Arbete, Boende, Centrum). Tidigare förorter var mer att beteckna som "sovstäder". Arkitekturintresserade vallfärdar dit än i dag för att se och studera. Men just nu (2019) rapporteras i spalterna att majoriteten i Stockholm önskar sälja hela anläggningen.


Behöver ni en isbrytare. Just nu har Göteborgs stad två stycken till salu.


Inga kommentarer: