måndag 25 november 2019

Måndagen den 22 nov

Dagbok: 
Tagit loss två st rör. Slipat diverse kranar och ventiler.

Kommentar:

Vädret:
Molnigt och till en början snöfall. Senare uppklarnande. Oförändrad temperatur (-3).

Dagens händelser:
Portvakten har inte fått betalt och har därför gått i strejk. Inte någon eldning och det är endast 12 grader i fastigheten. Han har stöd av facket.


Har ni hört talas om Carl von Ossietzsky. Det var en Tysk journalist som var oppositionell till naziregeringen. 1933 sattes han i koncentrationsläger. 1935 fick han Nobels fredspris vilket omedelbart ledde till våldsamma protester från Tysk sida. Han dog senare i koncentrationslägret.


På den här tiden var det enbart högt betalande post som flögs över Atlanten. Vanlig brevpost och vanliga paket gick med båt. Skulle julklapparna hinna fram var det viktigt att sända i tid.


Donkeyman rapporterade härom dagen om ett rövarband som rånade bilister på Tyska vägar, framför allt på Autobahn. Då hade man inte några spår men nu tycks man ha identifierat en av bandmedlemmarna.


Staden växer åt alla håll. I dag förlängs tunnelbanan från Stureby till Högdalen. Självfallet måste de lokala företagen annonsera.


I går var det en helt annan invigning. Det var första gången som Sveriges Television direktsände ett idrottsevenemang. Det var hockeymatch mellan Djurgården och Matteuspojkarna som Djurgården vann med 5-2. Men intressant är att se på sportsidorna som totalt domineras av Bandy trots att det är en månad till dess serien startar. Vid den nu sända hockeymatchen hade man till och med två kameror och nedan är en recention av det hela.


Inga kommentarer: