söndag 17 november 2019

Söndagen den 14 nov

Dagbok:

Kommentar:
Mäster och Eldaren tar sig ännu en välförtjänt fridag. De är snart klara med både huvudmaskin och panna och höstrustningen börjar gå in i sin slutspurt.

Vädret:
Svag vind, växlande molnighet, uppehåll, kallare

Dagens händelser:
Detta var innan de bägge stora allianserna slutligen formerade sig som fiender till varandra. Men västalliansen med NATO var under utformning, Västtyskland var på väg att bli självständigt och något Tyskt enande såg inte ut att komma till stånd. Vi som har facit vet att snart skulle järnridån slutligen sänka sig över Europa och det kalla kriget inledas.


Detta var den stora dagen - Förorten blev ett samhälle. Vällingby Centrum öppnades. Många skall ta den nya Tunnelbanan ut till Vällingby Centrum för att beskåda det nya.




Så har Kungaparet kommit hem till Stockholm efter sin tågresa från semestern i Italien. Resan med Nordexpressen började i Bologna vid lunchtid Torsdag och på Lördag morgon var man framme.


Dags för statsbesök. Etiopiens kejsare Haile Selassie skall besöka Stockholm. Även han ankommer med tåg och skall sedan köras i öppen kortege till kungliga Slottet.


Inga kommentarer: