lördag 16 november 2019

Lördagen den 13 nov

Dagbok:
Satt upp bägge slidrörelserna i sin helhet.

Kommentar:

Vädret:
Stormbyar, uppehåll, växlande molnighet, kyligare till natten.

Dagens händelser:
Det har varit ett våldsamt oväder på Västkusten. Men inte bara där hela området runt Nordsjön har drabbats. Skadorna är stora och västlig stormvind har drivit in vatten så det är översvämning i de flesta samhällen.


Nu är utredningen av den svåra tågolyckan i Rörvik klar. Den tidigare slutsatsen att tåget kommit in till stationen med för hög hastighet står fast. Orsaken till den höga hastigheten uppges vara den täta tjockan som gjorde att vare sig förare eller lokbiträde observerade varningstavlorna före stationen. Man trodde inte att man var riktigt framme vid stationen. När man kom till infartssignalen nödbromsade föraren men det var för sent.


Ännu ett strejkhot i England. Trots att man skrev avtal för bara någon månad sedan. Samtidigt hotar hamnarbetarna med strejk igen. Trots att man slöt fred helt nyligen. Detta är en väldigt bra tidsbild av den tidens England. Strejk, strejk, strejk och åter strejk.


En händelsefattig dag presenterar Donkeyman helgens teaterföreställningar. Som onekligen innehåller många ting som i vart fall "yours truly" gärna skulle ha besökt.


Inga kommentarer: