söndag 3 november 2019

Söndagen den 31 okt

Dagbok:

Kommentar:
Söndag i dag, därför inte något arbete. Nu går vi in i November men vi skal följa höstrustningen till slutet.

Vädret:
Mestadels mulet, uppehållsväder, milt för årstiden

Dagens händelser:
Den nästan landsomfattande hamnstrejken i England är slut. Parterna har kommit överens och de strejkande utropar seger. Det gör inte rederierna och industrin som tillsammans menar sig har förlorat miljarder.


Även i droskförhandlingarna i Stockholm har man uppnått en överenskommelse. Som Donkeyman har meddelat tidigare låg roten till problemen att Överståthållarämbätet i Stockholms Stad sänkte drosktaxan med 7% i April. Eftersom chaufförerna arbetar i huvudsak på provision fick de också sina löner sänkta, även droskägarna drabbades. Sedan dess har det varit nästan 7 månader med förhandlingar. Lösningen blev att ÖÄ skall höja taxan till det gamla igen. Dessutom har chaufförerna fått igenom något helt nytt: Det blir tillägg för obekväm arbetstid men endast klockan 02-06 på natten.


Detta projekt blev det väl inte något av med. Det skulle ersätta det gamla klassiska Strömbadet som ju hade stängts beroende på otjänlig vattenkvalitet i Stockholm. Observera att planen var att det skulle vara ett bassängbad med flytande bassäng ungefär som redan fanns vid till exempel Solviksbadet. Men stadens fäder skall ha all eloge för den storstilade satsningen på reningsverk och bättre avloppssystem som gjorde att ungefär 20 år senare kunde man öppna stränderna i innerstaden för vanligt friluftsbad igen.


Detta var en revolutionerande nyhet som visades första gången tidigt på hösten och som nu kommit till försäljning. Den så kallade "byxstrumpan" som numera kallas "strumpbyxa". Den har väl för länge sedan slagit ut den traditionella damstrumpan.


Nu har Neptunbolagets bärgningsångare inspekterat vraket efter "Naven". Man har insett att om fartyget över huvud taget kan bärgas blir det en komplicerad bärgnig. Men på något sätt måste vraket oavsett tas bort, det är i vägen för sjöfarten i Öresund.


Detta kommer att bli en storfilm med premiär på Måndag. Man kan beundra de största stjärnorna i Rysk balett. Fast på film.



Inga kommentarer: