onsdag 20 november 2019

Onsdagen den 17 nov

Dagbok: 
Satt upp länklagren samt läns- och sanitetspumparna. Mönjat sanitetstanken samt skrapat och målat en del plåtar.

Kommentar:

Vädret:
Först snöblandat regn, sedan uppklarnande och något varmare (1)

Dagens händelser:
Dagens tidning innehöll också en mängd med artiklar och bilder från det kejserliga besöket. Det har också utbytits en hel del gåvor. Sålunda fick Stockholms stad ett par elefantbetar monterade på en platta av elfenben och dessutom en bokgåva om cirka 12.000 volymer.


Så har slutligen "Tumba-Tarzan" åkt fast. Efter en omfattande polisjakt som varat i ett halvt år.


Den Danska tidningen "Politiken" hade en skämtteckning med anledning av den nyinvigda Polarlinjen Köpenhamn- Los Angeles. Nu har den även nått Svenska tidningar.


Stockholms Hamn har fått en ny och kraftfull bogserbåt. Denna är nog välkänd för många båtentusiaster. Det rör sig om "Starkodder" som gick i Stockholm i många år innan den försvann till Norrlandskusten.


Den här fyndiga annonsen måste bara visas. Vid inbyte av gammal motorcykel får man ett gott pris när man byter till en Austin A 30. Men - accelerationssnabb - nej, nej, nej. Donkeyman har själv varit stolt ägare av en gammal "köttbulle" som de också kallades och inte kunde man beskylla den för att vare sig ha snabb acceleration eller hög toppfart.


Så avslutar vi dagens tidsbilder med att konstatera att Stockholm byggde 7000 nya bostäder per år på den här tiden. Och ändå var det långt före miljonprogrammet. Tänk om man kunde åstadkomma något liknande i dag.


Inga kommentarer: