lördag 23 november 2019

Lördagen den 20 nov

Dagbok:
Modifierat oljecistern, satt upp en hylla för densamma med fyllningsrör från däck. Packat fast luftklockan till maskinmatarröret. Div putsning och rengöring. 

Eldare Gustavsson slutar i dag med återanställning till vårutrustningen.

Kommentar:
Nu har Mäster tillverkat det fyllningsrör till oljetanken som så vitt jag vet än i dag går från däck och ned i tanken. Skönt att slippa bära ned oljan för att fylla på.

Så slutar eldaren för säsongen. Restan av höstrustningen blir Mäster ensam i maskin. Antagligen har bemanningen på däck också reducerats men det vet vi inte något om. Uppenbarligen har eldare Gustavsson skött sitt arbete till belåtenhet eftersom han har blivit lovad återanställning till våren.

Vädret:
I huvudsak uppehåll men kanske någon snöby, växlande molninghet, oförändrad temp (-2)

Dagens händelser:
Så rapporterar vi ännu en tågolycka. Denna gång från Hällnäs där ett godståg kört in i ett annat.


SJ annonserar om biljettförsäljning, platsbiljetter och annat inför den stundande jultrafiken.


Benke Nilsson har tilldelats Svenska Dagbladets bragdmedalj för 1954. Som ni ser hoppar han i dykstil. Dagens "flopp" ligger ännu långt in i framtiden. Men med dykstilen har han varit över 2 meter hela 38 gånger under året.


Tecknaren "Brisco" ondgör sig över att man numera gräver upp gatorna året runt. De många groparna var också en källa till inspiration för den tidens revyförfattare.


Kommunerna runt Stockholm har beslutat att samarbeta när det gäller bostadsbyggande. Detta var senare en stor sak under det så kallade "miljonprogrammet" när markbyten och gemensamma initiativ underlättade högst avsevärt. Då gick det till och med så långt att Stockholms bostadsbolag tilläts bygga i andra kommuner, till exempel Tyresö (Bollmora).


Så en liten notis om att SAS är i slutspurten av förhandlingarna av att köpa åtta stycken av den tidens mest moderna flygplan DC-7.




Inga kommentarer: