torsdag 5 september 2019

Torsdagen den 2 sept

  Donkeyman beklagar att gårdagens dagbok inte blev publicerad. Han satt på morningen och menade sig ha lagt ut den men uppenbarligen tryckte han på fel "knappar". Därför kommer både Onsdag och Torsdag nu.

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,10. Ank S-öra kl 18,20
Gångtid 5 tim 10 m. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Lagat en oljekanna. Gjort en nyckel.

Kommentar:

Vädret:
Uppehåll, molnigt, något varmare.

Dagens händelser:

Det var vanligt att man hade matlåda med sig till jobbet på den tiden. Vanligen en liten plåtask som man kunde värma upp. Men varför värma upp den när den kunde placeras i ett "Matboxskåp" som höll matlådan varm till lunchen. Donkeyman minns mycket väl när många på ångbåtarna hade matlåda med ombord under den period av rustningen när det inte var mathållning men när man hade tagit upp ånga. Då lade man sin matlåda på panntoppen så att den höll sig varm.




































Här har vi åter några tidstypiska annonser. Något för golfspelaren, något för den som ville ha en charmant 10-rummare vid Stureplan samt någon som önskade hyra in sig på ett par kontorsrum.






Detta var också en sorts artikel som det fanns många av den gången. Som beskrev hur kommunister förberedde diverse aktioner mot olika ting.







Minns ni när Donkeyman rapporterade om den nyinköpta vattenkanonen för några månader sedan. Här berömmer borgarrådet Gösta Agrenius kanonens förmåga och framhåller hur användbar den är mot ligister och andra upptåg.



En annan iakttagelse från 1954 är att trots att det är val inom kort så är det påfallande få annonser i politiska frågor och faktiskt också ganska lite artiklar i tidningen om valet. Men här skall Högerpartiets ledare Jarl Hjalmarson i vart fall framträda.










Som Donkeyman har skrivit om vid flera tillfällen hade Blidösund ett stort ställ med Ni-Fe batterier ute på akterdäcket. Man Ni-Fe gjorde många andra produkter också. Till exempel de som visas nedan.



Skall ni ut och fröjda. Gå på Mosebacke. Eller varför inte dansa på Strand


Reklam för tandkräm är tidlöst. Det fanns då och det finns nu. Men Donkeyman drar sig också till minnes en av de mest körda reklamjinglarna från Radio Nord som kom si så  där 15 år efter detta. "Den gula hinnan det är känt - den borstas bort med Pepsodent"






Inga kommentarer: