söndag 15 september 2019

Söndagen den 12 sept

Dagbok: 
Avg S-öra kl 16,15. Ank Sthlm kl 21,15.
Gångtid 5 tim. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Sökt efter och reparerat jordledningsfel på belysningsnätet.

Kommentar:
Detta är årets sista anlöp av Söderöra. Man har ju redan avkortat vardagsturerna till Norrsund. Men från nu och säsongen ut kommer även helgturerna att ha Norrsund som slutbrygga.

Vädret:
Växlande molnighet, enstaka regnskurar, svalare (12)

Dagens händelser:
Tågolyckan fyller fortfarande spalterna. Nu har irritationen spridit sig bland lokförare och lokbiträden som menar sig ha en mer långtgående förklaring till olyckan. Det tycks nämligen som om den allmänna inriktningen har varit att rakt av skylla på lokpersonalen som skall ha kört för fort. Sedan kan man lägga till en annan intressant sak. Olyckan skedde på natt söndag- måndag. I dag söndag har man röjt upp olycksplatsen så att trafiken går normalt på dubbelspår.




Trettio år sedan af Chapman var färdig för att segla på sin första långfärd som örlogsfartyg. Detta skedde alltså år 1924 och nu har den första besättningen samlats ombord igen och markerar jubileet.








 Nu har man för första gången mobiliserat polisens nya vattenkanon som Donkeyman har rapporterat om flera gånger. Men den här gången klarade man sig utan att behöva använda den.



 Det har inte gått ett halvt år sedan fredsavtalet i Vietnam. Det är redan stora motsättningar och det tycks också som om Nordvietnam infiltrerar Syd. Några år längre fram i tiden skall motsättningarna skärpas betydligt som vi alla vet.


Tänk vad fort tiden går. Det är bara två veckor sedan som S:t Eriksmässan öppnade och så är det redan sista dagen. Antagligen med stor publikuppslutning.


Inga kommentarer: