lördag 21 september 2019

Lördagen den 18 sept

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,45. N-sund kl 17,55.
Gångtid 4 tim 10 m. Rundgång 15 m.

4 hl slagg.

Div putsning och rengöring. Lagat värmeledningen i matsalen.

Kommentar:

Vädret:
Molnigt och regnskurar. Oförändrad temperatur (11)

Dagens händelser:
"Nossan" var också i spalterna i går. Då var fartyget försvunnet. Man antog att de hade fått maskinhaveri men sedan antog man att de hade fått i gång maskin igen. Det fanns inte någonstans att se trots att det gick ut flygspaning och att flera fartyg sökte. Nu står de alltså på grund och skall få hjälp. Intressant är att fartyget saknar radio, vilket inte var ovanligt bland mindre lastfartyg på den tiden.


Det är valdag i morgon och självfallet innehåller tidningen flera sidor med valmaterial. Men också annonser från flera olika partier.





Det här "satiriska" teckningen skulle knappast ha varit möjlig att publicera år 2019. För kännedom så var Hjalmar Mehr socialdemokraternas starke man i Stockholm i många år. Här ser vi hur han nekas inträde tillsammans med kommunistledaren Knut Olsson. Notera Mehrs framtoning - han var av judisk börd vilket inte tecknaren missat.


Här var det tydligen nära en stor tågolycka igen. Men den här gången var orsaken uppenbar. Den ansvarige på Habo station var inte uppmärksam.



Det var mycket som arrangerades i samband med jubiléet för Gustav Dahlén och AGA. Här har man tydligen abonnerat hela Berns.



Boxning var stort i Sverige på den tiden. Vi hade ett par goda boxare och skulle bara fem år senare få en Svensk tungviktsvärldsmästare i Ingemar Johansson. Rocky Marciano håller man än i dag som en av historiens riktigt stora mästare.



I veckan hade jagarna först artilleritävling, sedan torpedtävling och nu har man tävlat med luftvärnet. Den tävlingen vann "Uppland".



Det gick tydligen "hett" till mellan tjuvar och polis även den gången. Detta skedde i Midsommarkransen.


Inga kommentarer: