tisdag 24 september 2019

Tisdagen den 21 sept

Dagbok:
Skrapat maskintoppar. Gjort i ordning en glasrörskran till oljetanken.

Kommentar:
Här har Mäster antagligen reparerat en kran till "synglaset" för oljenivå på tanken för smörjolja.

Vädret:
Mulet och regn, tämligen kyligt (10)

Dagens händelser:

Dagens huvudnyheter är fortfarande söndagens val. Det är sida efter sida med tabeller med detaljerade valresultat. Nu har man ju bättre översikt än vid pressläggningen i går men ännu saknas alla sena poströster från själva valhelgen. Sedan kan man också konstatera att även om det var ett lokalval så har det ändå viss inverkan på Riksdagen. På den här tiden hade nämligen Riksdagen två kammare och första kammaren valdes indirekt av företrädare för landstingen och vissa andra församlingar.






Så har det varit nya haverier till sjöss. Dessutom har man gett upp sökandet efter överlevande från den Stockholmsbåten som havererade utanför Åland och som rapporterades i går.




I Sydvietnam är regeringskrisen fullständig. Statskupp eller ej kan man undra. Men vi som upplevde Vietnamkriget och har studerat historien vet att det är ungefär här som fredsavtalet börjar att vackla och den så kallade demokratin i Sydvietnam kommer att falla ihop. Men det skall ske mycket under de närmaste åren.



Varför inte lite lyx. Hummer och vin är inte helt fel. Här har vi en annons för bägge varorna. Bara att hasta iväg.



Om man inte vill fixa ett litet hemparty med hummer och vin så går det bra att göra det på krogen. Här annonserar en av stadens klassiska ställen om just detta.

Inga kommentarer: