lördag 7 september 2019

Lördagen den 4 sept

Dagbok: 
Avg Sthlm kl 13,45. Ank S-öra kl 18,30
Gångtid 4 tim 45 min. Rundgång 15 m.
4 hl slagg

Fyllt batteriet

Kommentar:

Vädret:
Dimma under morgon och förmiddag, klart resten av dagen, tämligen varmt.

Dagens händelser:

Ser man över hela sommarsäsongen så gör "Viking" en mängd med utflyktsresor. Ägarna verkar vara ganska kreativa när det gäller att finna på olika sådana. Men svampresor var det ju många som körde på höstarna långt fram i tiden.


Skarpnäck var en flygplats för småflygplan men det var samtidigt en flitigt använd racerbana. Här gick alla möjliga sorters motortävlingar.



Gummibaserade "fötter" att montera under maskinerier för att reducera vibrationerna. Liknande produkter har flitig användning än i dag.



Philipsons "Bilpalats" invigdes 1927 men nu var det dags för en byggnad till bredvid den ursprungliga.



Marinen har haft uppvisning ute på Skeppsholmen med mycket action. Antagligen en fartfylld och spännande tillställning.



Att visa "ljusbilder" med en småbildsprojektor var mycket vanligt på den tiden. Donkeyman minns mycket väl oändliga visningar av semesterbilder, familjebilder och annat som ett barn upplevde som totalt ointressant.



Donkeymans moder hade sin släkt uppe i Tornedalen. Vid samtal dit beställde hon ett Rikssamtal och sedan fick hon vänta flera timmar innan samtalet kopplades upp genom en kedja av manuella telefonstationer. Så ringde det och "rikstelefonisten" meddelade "Klart Karungi 93A". Så gick telefonisten in med jämna mellanrum och varskodde hur många perioder som hade gått.



Flyg med Air France till Hamburg.Vad säger ni om 2 timmar 15 min flygtur med en "Viscount". Förmodligen till ett pris som låg helt utanför möjligheterna för "vanligt folk".



Inga kommentarer: