fredag 20 september 2019

Fredagen den 17 sept

Dagbok: 
Avg N-sund kl 7. Ank Sthlm kl 11,45.
Gångtid 4 tim 45 m. Rundgång 15 m.
4 hl slagg.

Div rengöring.

Kommentar:

Vädret:
Växlande molnighet, uppehåll bortsett från någon regnskur, svalare

Dagens händelser:
En riktigt stor nyhet för alla som är intresserade av sjöfart. Svenska Amerika Linjen beställer en ny Gripsholm för leverans år 1956.







På söndag är det val till alla kommuner och landsting. Det är en stor apparat som sätts i sving för detta. Bara insamlingen av resultat kräver 700 telefonister i arbete.


Högerns uppfattning om vad valet i Stockholm gäller är solklar. Men den speglar den allmänna hållningen till kommunisterna. Eller "kamrat 4 %" som många kallade dem med tanke på att Socialdemokraterna å ena sidan höll väck dem från fackföreningarna och alla tänkbara poster inom resten av "rörelsen", samtidigt som man gärna tog emot deras stöd för att åstadkomma majoritet om man inte fick egen.


Men det fanns även andra partier på den borgerliga sidan. Fast vi minns också att dåvarande Bondeförbundet som senare blev Centerpartiet i stort sett inte hade representation i Stockholm förrän många decennier senare.


Vad med en extra modern kamin att elda i för att hålla värmen på kalla vinterdagar. Husqvarna tillverkar sådana.



"Varg-Olle" och Ove Fundin var den tidens stora hjältar i Svensk speedway. Nu har Varg-Olle kört hem ett VM-brons  på Wembley i London.


Inga kommentarer: